bezig met laden...

Nieuwsarchief

Ronnie Stam kiest voor NAC

Ronnie Stam kiest voor NAC

26/07/2015

Ronnie Stam keert terug bij NAC Breda. Stam werd tijdens de Open Dag als verrassing gepresenteerd aan het publiek als aanwinst voor komend jaar en gaat een langdurige overeenkomst aan met de club. 

Stam traint al even mee bij de Parel van het Zuiden. De verdediger/middenvelder meldde zich een aantal weken terug op het Autotaalglas Trainingscentrum in Zundert. Hij mocht van de technische staf zijn conditie op peil houden bij zijn jeugdliefde. De twee partijen gingen met elkaar in gesprek om te kijken wat de mogelijkheden zijn en kwamen uiteindelijk tot overeenstemming over een verbintenis.

De 31-jarige Stam is natuurlijk geen onbekende voor NAC. Hij begon op achtjarige leeftijd bij de Parel van het Zuiden en maakte er uiteindelijk ook zijn debuut in het betaalde voetbal: in 2003 tegen AZ. In totaal speelde hij 122 competitieduels voor NAC, voordat hij werd overgenomen door FC Twente, de club waarmee hij in 2010 kampioen werd. Na avonturen bij Wigan Athletic en Standard Luik keert Stam nu dus weer terug op het oude nest in Breda. 

Robert Maaskant is blij dat Stam ervoor gekozen heeft om bij NAC terug te keren. “Ronnie is natuurlijk een speler met een enorme brok ervaring op het allerhoogste niveau, maar bovenal is het mooi dat hij terugkeert bij NAC om zijn jeugdliefde er bovenop te helpen. Hij weet wat NAC betekent voor Breda en wil helpen om de Parel zijn glans terug te geven.”

 
Wij komen uit in de: