bezig met laden...

Nieuwsarchief

Sjoerd Ars tekent bij NAC Breda

Sjoerd Ars tekent bij NAC Breda

19/08/2015

Met de komst van Sjoerd Ars heeft NAC eindelijk de beoogde spits binnen. De topscorer van de Eerste divisie van editie 2014-2015 (NEC - 28 doelpunten) is in Breda een contract voor twee seizoenen overeengekomen.

Ars tekende in juli 2014 een tweejarig contract bij N.E.C. dat hem overnam van Karsiyaka SK uit Turkije. Alhoewel de spits met 28 treffers in de Jupiler League goed op dreef was, laten de Nijmegenaren Ars transfervrij gaan. Voor zijn periode in Turkije was Ars ook al het meest trefzeker in eigen land. Hij kende productieve perioden bij onder andere werkgevers Go Ahead Eagles (33 doelpunten), RBC Roosendaal (33 doelpunten) en FC Zwolle (28 doelpunten).

Robert Maaskant schakelde snel over op de Nederlandse troef, nadat de Spanjaard Daniël Segovia eerder deze week een overgang zag afketsen. N.E.C. bleek bereid de goalgetter te laten gaan: "Ars stond al heel lang op ons netvlies en heeft bewezen een goede spits te zijn in de Jupiler League. We zijn bijzonder verheugd dat Nijmegen wilde meewerken aan deze overeenkomst en dat wij de topscorer van de Eerste divisie van vorig seizoen hebben weten te overtuigen van de missie van deze ploeg."

Ars zat de afgelopen weken niet verlegen om aandacht en kreeg diverse aanbiedingen. Ars: "Ik heb een fantastisch jaar achter de rug in Nijmegen en er wachtte een mooie uitdaging in de Eredivisie. NAC kwam echter voorbij met een mooi sportief verhaal en ik verwacht hier echt vanuit m'n kwaliteiten te kunnen gaan spelen. Ik was drie seizoenen geleden al dichtbij een overstap naar Breda, maar toen kwamen de clubs er niet uit. Ik verheug me erop doeltreffend te zijn voor NAC en deze Eredivisie-club terug naar de Eredivisie te schieten."
 
Wij komen uit in de: