bezig met laden...

Nieuwsarchief

A1 zorgt voor glimlach bij asielzoekers

A1 zorgt voor glimlach bij asielzoekers

31/08/2015

Afgelopen donderdag stond voor de mannen van trainer Ole Tobiasen een speciaal uitstapje op het programma. De spelers van het jeugdelftal van NAC mochten een bezoek brengen aan het AZC Breda. Het asielzoekerscentrum dat zich bevindt in het gebouw De Koepel. Na alle tragische berichten over de vluchtelingenstroom richting Europa, kreeg de A1 vandaag de taak om deze mensen een leuke middag te bezorgen.

Het jeugdelftal ging deze middag een voetbalclinic verzorgen voor de bewoners van het AZC. Daarnaast kregen de jonge knapen een rondleiding door het asielzoekerscentrum. Tijdens deze middag werden de spelers onderverdeeld in twee groepen. De ene groep mocht de voetbalclinic verzorgen en de andere groep kreeg onder begeleiding een tour door het asielzoekerscentrum. Een rondleiding die bij veel spelers een indruk achterliet. De kleine kamertjes en de manier van leven wekten veel verbazing. Voorafgaand aan deze rondleiding kregen de spelers een introductie in het leven van een asielzoeker. Hoe komt men naar Nederland? En wat gebeurt er als ze nu geen verblijfsvergunning krijgen? Door middel van verschillende verhalen over bewoners van AZC kwamen zij steeds meer te weten over het leven van een asielzoeker. Na afloop van deze introductie waren de spelers onder de indruk van de verhalen die ze te horen kregen.

Tijdens de ‘voetbaltraining’ waren de bewoners ontzettend gemotiveerd om hun best te doen. “Wij wilden eigenlijk vooral techniek oefeningen doen”, aldus rechtsback Alexander Deetman, “alleen zij wilden zo graag een wedstrijdje spelen dat we al snel dat zijn gaan doen.” Door het slechte weer moest de voetbaltraining binnen worden gehouden, dat resulteerde in een zeer gezellige omgeving. De ouderen gingen met de NAC spelers voetballen en de kleine kinderen stonden langs de lijn zichzelf te vermaken met het aanwezige fitness apparatuur. Na afloop van de laatste voetbalclinic kregen alle deelnemers een NAC tenue. Een mooie ervaring voor zowel de spelers van de A1 als de bewoners van het asielzoekerscentrum.
 
Wij komen uit in de: