bezig met laden...

Nieuwsarchief

Start nieuw seizoen Playing for Success

Start nieuw seizoen Playing for Success

20/09/2015

Nu de zomervakantie weer voorbij is, zijn leerlingen van verschillende opleidingsniveaus alweer twee weken terug in de schoolbanken. Dat betekent dat vanaf aanstaande maandag ook de NACAdemy zijn deuren weer opent voor verschillende leerlingen uit het primair onderwijs, voortgezet onderwijs én middelbaar beroepsonderwijs. In de NACAdemy gaan leerlingen na school deelnemen aan het project Playing for Success, dat voor het vijfde seizoen in Breda wordt georganiseerd.

Leren met een WOW-factor
Playing for Success is een landelijk succesvol concept dat bestaat uit een gedegen samenwerking tussen educatie en sport. Gedurende tien weken volgen de deelnemers een naschools programma van één middag – wekelijks twee tot drie uur – bij NAC Breda. In de NACAdemy, een afdeling in één van de torens in het Rat Verlegh Stadion, werken ze in een ultramoderne, frisse en professionele omgeving aan het verbeteren van hun persoonlijke eigenschappen op het gebeid van ICT, rekenen en taal. De NACAdemy beschikt over de zogeheten WOW-factor, een enthousiasmerende omgeving waar leerlingen kunnen werken aan verschillende competenties. Ruimtes uit het Rat Verlegh Stadion zijn in de NACAdemy nagebootst en fungeren als klaslokaal of cursusruimte.

Resultaten uit de afgelopen seizoenen tonen aan dat leerlingen die hebben deelgenomen aan het project Playing for Success hun vaardigheden hebben verbeterd en met meer zelfvertrouwen terugkeren op school. Het project komt tot stand door een samenwerking tussen NAC Breda, ROC West-Brabant, INOS en AVANS Hogeschool Breda.

Meer dan voetbal
In het aankomend seizoen staan maar liefst 40 weken in het teken van Playing for Success. Gedurende vier periodes van 10 weken komen de leerlingen van verschillende onderwijsniveaus naar het Rat Verlegh Stadion om in de NACAdemy te werken aan hun achterstand op het gebied van rekenen, taal en ICT. Afgelopen week werd het project NAC Street League officieel afgetrapt. Playing for Success is het tweede maatschappelijke project dat aankomend seizoen op het programma staat.
 
Wij komen uit in de: