bezig met laden...

Nieuwsarchief

Speciale NAC-avond C-jeugd

Speciale NAC-avond C-jeugd

13/10/2015

De C1 en C2 van NAC beleefden maandag een speciale NAC-avond. De ploegen van Danny Mulder en Henk Vos waren maandagavond in het Rat Verlegh Stadion voor hun algehele ‘NAC-ontwikkeling’. Ze kregen een workshop mentale begeleiding en werden bijgeschoold in de kennis en geschiedenis van de Parel van het Zuiden.

De avond voor de C-jeugd was ingedeeld in twee etappes. In de Joop Korebritstoren kregen de ploegen wisselend een workshop van sportpsychologe Maaike Bierstekers. Zij leerde de spelers over het geven en ontvangen van feedback en over coaching, elementen die natuurlijk binnen de lijnen ook belangrijk zijn.

De tweede etappe van de avond ging over de geschiedenis van NAC. De spelers werd aan de hand van een quiz gevraagd over belangrijke gebeurtenissen en personen in de historie van NAC. Zo werd er gevraagd naar de lichtmasten en het jubileum van het Avondje NAC en kwamen ook John Karelse (man met de meeste duels voor NAC) en de bekerwinst van 1973 aan bod.

Wat volgde was een rondleiding door het NAC Museum, waarbij het Avondje NAC speciale aandacht kreeg. De tour werd met veel enthousiasme ontvangen door de spelers. Namens het NAC Museum waren Ad van den Bemt, Wilbert Weterings en Dimitri Ensing aanwezig om de spelers een stukje NAC-DNA mee te geven.

Manager Jeugdopleiding Tim Gilissen: “We vinden het belangrijk dat we onze spelers op een breder vlak ontwikkelen dan voetbaltechnisch alleen. Dat betekent ook dat je meer binding met de club creëert. De geschiedenis van NAC is belangrijk, maar we willen de jongens vooral de beleving van het Avondje NAC meegeven. Ze moeten het karakter van de club onderkennen. Dankzij de medewerking van Maaike Bierstekers en de mannen van het NAC Museum hebben we daar maandagavond een mooie stap in kunnen zetten.”

De volgende ploeg die deze speciale avond krijgt voorgeschoteld is de A1 van Ole Tobiasen, op 22 oktober. Onze speciale dank gaat uit naar het NAC Museum voor de gastvrijheid en medewerking.

 
Wij komen uit in de: