bezig met laden...

Nieuwsarchief

Dijkhuizen nieuwe trainer NAC

Dijkhuizen nieuwe trainer NAC

26/10/2015

Marinus Dijkhuizen is de nieuwe hoofdtrainer van NAC Breda. De 43-jarige oefenmeester tekent in Breda een contract tot medio 2017. Vanochtend werd het nieuws op het Autotaalglas Trainingscentrum in Zundert wereldkundig gemaakt, waarna Dijkhuizen direct zijn eerste training leidde.

De in 's-Gravenzande geboren Dijkhuizen was als voetballer onder andere actief voor Excelsior, sc Cambuur, FC Utrecht en het Schotse Dumfermline Athletic, voordat hij in 2008 officieel stopte en als trainer aan de slag ging. Zijn trainersloopbaan begon hij bij v.v. Montfoort, waarmee hij tweemaal promoveerde. Na 1,5 jaar bij v.v. De Meern, een functie die hij combineerde met spitsentrainer bij FC Utrecht, ging hij uiteindelijk op 1 januari 2014 aan de slag bij Excelsior. Met die ploeg promoveerde hij naar de Eredivisie en handhaafde hij zich een seizoen later in de hoogste divisie van het Nederlands voetbal. Hij verdiende er een transfer naar het Engelse Brentford mee, maar dat avontuur kwam vorige maand ten einde.

Dijkhuizen kijkt uit naar zijn nieuwe avontuur bij de Parel van het Zuiden: "Dit is een erg mooie kans bij een erg mooie club. NAC heeft in de afgelopen periode een zeer goede indruk op mij achtergelaten, zij zijn zeer gedegen te werk gegaan tijdens de sollicitatieprocedure en ze hebben alle topfaciliteiten om succesvol te zijn. Ik werk er graag aan mee om NAC een promotie te bezorgen. Een club met deze fanatieke supporters voelt bijna Engels aan en hoort in de Eredivisie thuis."

Algemeen Directeur Justin Goetzee: "NAC is bij de zoektocht naar een trainer niet over een nacht ijs gegaan. Met een aantal voetbaldeskundigen hebben we een shortlist van trainers samengesteld, waarna we referenties zijn nagegaan en assessments hebben uitgevoerd. De klik met Marinus bleek er hierbij op elk niveau te zijn, niet alleen op persoonlijk vlak en qua profiel, maar ook qua voetbalvisie en achtergrond bij onze technische staf en jeugdopleiding. Wij kijken er naar uit om samen met Marinus te bouwen aan de toekomst van NAC."
 
Wij komen uit in de: