bezig met laden...

Nieuwsarchief

Samenwerking Graaf Engelbrecht & NAC bekrachtigd

Samenwerking Graaf Engelbrecht & NAC bekrachtigd

28/01/2016

OSG Graaf Engelbrecht Breda en NAC Breda hebben de bestaande samenwerking bekrachtigd met een samenwerkingsovereenkomst tot medio 2021. In de overeenkomst is opgenomen dat beide partijen zich ervoor inzetten om de voetbaltalenten van de Bredase club passend voortgezet onderwijs te bieden, in combinatie met de voetbalopleiding bij de Parel van het Zuiden. Het contract werd donderdagmiddag officieel ondertekend in het Rat Verlegh Stadion.

Het Graaf Engelbrecht en NAC werken sinds 2,5 jaar samen om voetbaltalenten van NAC school en voetbal zo goed mogelijk te laten combineren. Deze samenwerking wordt nu de komende seizoenen officieel geïntensiveerd. Nieuwe talenten in de jeugdopleiding van NAC gaan, als het schoolniveau aansluit, voortgezet onderwijs volgen op het Graaf Engelbrecht. Naast de samenwerkingsovereenkomst met Graaf Engelbrecht heeft NAC ook goede contacten met Scala, het Stedelijk Gymnasium en de Rotonde, waardoor spelers op alle onderwijsniveau’s in Breda naar school kunnen.

Graaf Engelbrecht is een school met een uitgesproken sportprofiel, ligt tegenover een van de trainingslocaties en is uitstekend ingericht om leerlingen die topsport bedrijven de juiste educatie te bieden. Naast een flink aantal voetballers van NAC, volgen een groot aantal topsporters uit verschillende takken van sport hun opleiding aan de school. Dankzij de samenwerking kunnen voetballers in de jeugdopleiding voetbal en school optimaal combineren. Dit betekent onder andere dat roosters worden aangepast aan trainingstijden en de voetballers begeleiding krijgen bij het leren, tijdens en na schooltijd. Zo geeft de school leerlingen de mogelijkheid om in de ochtend te trainen.

Manager Jeugdopleiding Tim Gilissen is blij met de continuering van de samenwerking met Graaf Engelbrecht. “Dankzij deze samenwerking genieten onze spelers een goede opleiding, maar is er ook ruimte om de opleiding tot voetballer te verbeteren. Trainen in de ochtend is bijvoorbeeld een mooie stap in het opvoeren van het aantal trainingsuren. Dat de combinatie tussen voetbal en school goed is, zien we ook terug in de goede resultaten van de jeugdspelers die er nu al zitten. Speciale dank voor deze samenwerking gaat uit naar Roelof Louwsma, rector van het Graaf Engelbrecht. Mede dankzij zijn inzet is dit uiteindelijk tot stand gekomen.”
 
Wij komen uit in de: