bezig met laden...

Nieuwsarchief

NAC in zee met Duarte

NAC in zee met Duarte

01/02/2016

NAC Breda heeft zich versterkt met middenvelder Lerin Duarte. De 25-jarige routinier komt op huurbasis over van Ajax.

Duarte staat dit seizoen onder contract bij de Amsterdammers en stond ingetekend bij Jong Ajax, maar kwam voor die ploeg niet in actie. Zijn meest recente voetbalminuten maakte hij vorig seizoen bij sc Heerenveen, dat hem huurde van de Amsterdammers.

Ajax nam de speler in 2013 over van Heracles, waar hij twee seizoenen lang van vaste waarde was in het elftal van Peter Bosz. De Amsterdammers raakten geintrigeerd door de middenvelder, nadat hij zich in 66 duels wist te ontwikkelen tot een van de sterkhouders in het oosten. Bij Heracles was hij verantwoordelijk voor twaalf doelpunten en speelde hij onder andere in de verloren bekerfinale tegen PSV. Hij werd in die hoedanigheid zelfs door toenmalige bondscoach Louis van Gaal geselecteerd voor een oefencampagne van Oranje.

Duarte doorliep de jeugdopleiding van Sparta, dat hem op 6-jarige leeftijd scoutte op een talentendag. Bij de A-junioren werd hij uitgeroepen tot beste speler van de Eredivisie van het seizoen 2008/09. Hierop volgde al snel zijn debuut in het betaald voetbal. Op 1 augustus 2009 kwam hij voor Sparta uit tegen FC Twente.

Hans Smulders is zeer tevreden met de komst van Duarte: “Lerin heeft er al een heel voetballeven op zitten en brengt onze selectie ervaring en voetbalfinesse. Hij is technisch zeer begaafd en wil zich graag weer laten zien op de Nederlandse velden. Dat is voor alle partijen een win-win-situatie. Wij zijn ervan overtuigd dat hij een goede bijdrage gaat leveren aan de ontwikkeling van dit team.”
 
Wij komen uit in de: