bezig met laden...

Nieuwsarchief

NAC sluit partnership met City Football Group

NAC sluit partnership met City Football Group

14/04/2016

NAC gaat een unieke samenwerking aan met de City Football Group, waar Manchester City, halve finalist in de Champions League, onderdeel van uit maakt.

Door het partnership krijgt NAC de mogelijkheid om op huurbasis spelers van Manchester City over te nemen. Ook op voetbaltechnisch vlak, zoals op het gebied van scouting, het creëren van topsportcultuur en talentontwikkeling, wordt kennis en ervaring uitgewisseld en intensief samengewerkt. De samenwerking wordt aangegaan voor vijf seizoenen.

De eerste contacten tussen NAC Breda en Manchester City dateren van januari 2015, toen voormalig trainer Robert Maaskant in Engeland aanklopte voor huurspelers. De afgelopen maanden is het contact met de Engelse Premier League club geïntensiveerd door algemeen directeur Justin Goetzee en technisch directeur Hans Smulders. Het vertrekpunt hierbij was het beleidsplan van NAC, waarin de ambitie is opgenomen om samen te werken met een topclub.

NAC heeft tijdens de voorbereiding nauw overleg gehad met de FBO over de samenwerking en de contracten afgestemd met de KNVB.

Smulders: “Deze samenwerking heeft maanden voorbereiding gekost. Wij zijn er erg trots op dat één van de grootste clubs ter wereld uiteindelijk voor NAC heeft gekozen. Beide teams zijn volksclubs met een rijke historie. NAC wil met sprongen vooruit en een samenwerking met City Football Group is hierbij natuurlijk fantastisch. Zij zijn een vooraanstaande sparring partner die NAC per direct beter maakt."

"Bij NAC krijgen de talenten de mogelijkheid om te laten zien dat ze zich staande kunnen houden in een volwaardige professionele voetbalcompetitie," aldus Smulders. "NAC en City hebben er vertrouwen in dat de kwaliteit van de spelers zo hoog is, dat ze veel speelminuten maken. De trainer blijft echter eindverantwoordelijk over de uiteindelijke opstelling. Daarnaast is het voor ons belangrijk dat we een goede koers blijven varen met onze Jeugdopleiding. Deze samenwerking moet ervoor zorgen dat ook onze jeugdspelers beter worden."

Brian Marwood, Managing Director van City Football Services: “Wij vinden het belangrijk dat onze beloften zich ontwikkelen in een hoogwaardige en volwassen competitie. Met NAC hebben wij een fantastische club gevonden, die qua sfeer en beleving goed past bij waar wij voor staan. NAC heeft een vooruitstrevende visie, die goed in balans is met een trotse geschiedenis en een gepassioneerde en loyale achterban. Met deze samenwerking komen onze beloften in een uitdagende voetbalomgeving terecht, die ze de motivatie geeft om elke dag beter te worden en uit te groeien tot volwaardige voetbalspelers.”
 
Wij komen uit in de: