bezig met laden...

Nieuwsarchief

Jelle prijkt op betaalkaart

Jelle prijkt op betaalkaart

26/05/2016

Eerder onthulde NAC al dat clubicoon wijlen Hein van Poppel aankomend seizoen op de seizoenkaart prijkt. Ook van de losse betaalkaart is nu bekend wie de kaart siert: Jelle ten Rouwelaar staat in 2016-2017 op de kaart. De club eert hiermee op unieke wijze de personen die onlosmakelijk met de club zijn verbonden

Jelle ten Rouwelaar zag in de verloren finale van de play-offs tegen Willem II een einde aan zijn loopbaan komen. In totaal heeft de doelman 358 officiële wedstrijden voor NAC gespeeld. Daarmee staat hij op een gedeelde zesde plek op de ranglijst met meest gespeelde wedstrijden voor NAC ooit. Hij deelt die plaats met Hans van den Dungen.

In zijn NAC-carrière hield Ten Rouwelaar maar liefst 94 keer ‘de nul’. Daarmee moet hij alleen John Karelse (120) voor laten gaan op de ranglijst van meeste clean sheets. Zestien van die clean sheets behaalde Ten Rouwelaar tijdens het seizoen waarin NAC op de derde plek eindigde (2007/2008).

De sluitpost heeft het record voor meeste wedstrijden op rij in de Eredivisie (238) en het betaald voetbal (280). Die recordreeksen begonnen op 31 augustus 2008 met een uitwedstrijd tegen AZ (1-2 winst). Op de eerste speeldag van het seizoen 2014/2015 pakte hij officieel het record toen hij zijn 205de wedstrijd speelde, in eigen huis tegen Excelsior.

Ten Rouwelaar heeft tevens het record voor ‘NAC’s langst niet gepasseerde keeper’ in handen. Hij bracht het record op 519 minuten en pakte dat toentertijd af van John Karelse (437).

De afbeelding van Ten Rouwelaar komt te staan op de losse betaalkaart. Seizoenkaarthouders hebben, net als vorig seizoen, een geïntegreerde betaalkaart in hun seizoenkaart, met daarop de afbeelding van Hein van Poppel.


(Design: Batucada | Erik Tode, fotografie Maurice van Steen)
 
Wij komen uit in de: