bezig met laden...

Nieuwsarchief

NAC haalt Haemhouts naar Breda

NAC haalt Haemhouts naar Breda

22/06/2016

Robbie Haemhouts begint komend seizoen aan zijn tweede periode bij NAC Breda. De 32-jarige middenvelder tekent in Breda een contract voor drie seizoenen. De ervaren Belg was transfervrij, nadat zijn contract bij Willem II deze zomer afliep.

Aan het begin van deze eeuw (seizoen 2001/2002) maakte Haemhouts zijn debuut in het profvoetbal voor NAC. In de drie seizoenen dat hij deel uitmaakte van het eerste elftal, bleef de teller steken op vijf optredens. Hij vervolgde zijn carrière bij FC Den Bosch, FC Emmen, Almere City en Helmond Sport, voordat hij de overstap maakte naar Willem II. In Tilburg speelde hij in vijf seizoenen ruim 130 competitieduels, waarin hij 15 keer wist te scoren.

Haemhouts is blij met de terugkeer naar Breda: "Ik ga terug naar waar het ooit voor mij allemaal begon. De ambitie die NAC heeft, komt precies overeen met die van mij. NAC is nou eenmaal een club die in de Eredivisie hoort en daar wil ik mijn steentje aan bijdragen."

De rol voor de ervaren Haemhouts is duidelijk, volgens Technisch Directeur Hans Smulders: “Met Robbie hebben we een ervaren middenvelder in huis, die gedurende zijn loopbaan heeft laten zien dat hij balans brengt op het middenveld en genoeg leidinggevende kwaliteiten heeft om het team vanuit zijn positie aan te sturen."

 
Wij komen uit in de: