bezig met laden...

Nieuwsarchief

NAC legt Korte lang vast

NAC legt Korte lang vast

24/06/2016

NAC heeft zich voor de komende drie seizoenen verzekerd van de diensten van Giovanni Korte. De 22-jarige aanvaller was transfervrij, nadat zijn contract bij ADO Den Haag deze zomer afliep.

Voor Korte begon zijn voetbalcarrière in zijn geboortestad Den Haag bij RKSV GDA, maar al snel maakte hij zijn opwachting in de jeugdopleiding van het Haagse ADO. Bij die club maakte hij ook zijn debuut in het betaald voetbal, in 2013 tijdens een duel tegen PEC Zwolle. Hij maakte echter bij FC Dordrecht naam voor zichzelf. Tot tweemaal toe werd hij door de Hagenezen uitgeleend aan de Schapenkoppen en met name in het promotiejaar van de club, het seizoen 2013/2014, was hij een steunpilaar voor de Dordtenaren. Dat seizoen wist hij 15 keer te scoren in 33 wedstrijden (16 basisplaatsen). Afgelopen seizoen werd hij in het Kyocera Stadion vooral als invaller gebruikt.“

Korte: “NAC staat bij mij te boek als een grote club die door omstandigheden een divisie te laag speelt. Ik hoop in de geweldige entourage in het Rat Verlegh Stadion goed te gedijen. Het plan is om aanvallend en attractief voetbal te spelen, dat is een ambitie die mij erg aanspreekt.”

Technisch Directeur Hans Smulders is blij met de komst van Korte: “Met de komst van Giovanni worden de contouren van het nieuwe NAC steeds meer zichtbaar. Het is een zeer snelle en wendbare speler, waarvan wij overtuigd zijn dat hij het NAC DNA heeft.”
 
Wij komen uit in de: