bezig met laden...

Nieuwsarchief

Stam zet punt achter loopbaan

Stam zet punt achter loopbaan

24/06/2016

Ronnie Stam levert zijn contract bij NAC Breda onvoorwaardelijk in. De verdediger/middenvelder stond nog twee jaar onder contract bij de ‘Parel van het Zuiden’, maar heeft de intentie uitgesproken een punt achter zijn voetballoopbaan te zetten.

Stam keerde vorig seizoen terug bij zijn jeugdliefde en was een onmisbare schakel op het veld. In totaal kwam hij afgelopen seizoen 29 wedstrijden in actie, waarmee hij met NAC door de jaren heen op 151 competitiewedstrijden eindigde.

Stam: “Ik heb lang nagedacht over deze keuze, maar het is fysiek beter om nu een punt achter mijn loopbaan te zetten. Het feit dat NAC niet is gepromoveerd en weer volledig in heropbouw is heeft die keuze wel vergemakkelijkt.”

De 32-jarige Stam begon op achtjarige leeftijd bij de Parel van het Zuiden en maakte er uiteindelijk ook zijn debuut in het betaalde voetbal: in 2003 tegen AZ. Zijn mooie carriere voerde de voetballer langs FC Twente, waar hij in 2010 kampioen werd, en langs Wigan Athletic, waar hij de FA Cup won. Voor zijn tweede periode bij NAC kende hij ook nog een dienstverband bij Standard Luik. Met zijn beslissing sluit hij zijn loopbaan af waar het voor hem ooit begon.

Hans Smulders heeft respect voor het besluit van Stam: “Ronnie heeft ervaring op het allerhoogste niveau. Hij heeft alles opzij gezet om NAC weer naar de Eredivisie te brengen. Met zijn topsportmentaliteit en onverzettelijkheid is hij van onschatbare geweest op het veld. Hij heeft tot aan de laatste wedstrijd alles voor NAC gegeven.”
 
Wij komen uit in de: