bezig met laden...

Nieuwsarchief

Stans kiest voor NAC

Stans kiest voor NAC

29/06/2016

NAC heeft zich voor de komende seizoenen verzekerd van de diensten van Jeff Stans. De middenvelder komt transfervrij naar de Parel van het Zuiden en tekent in Breda een contract voor drie jaar.

De 26-jarige Stans belandde via twee amateurverenigingen in de jeugdopleiding van Sparta, maar hij werd al snel opgepikt door stadsgenoot Excelsior Maassluis. Bij die ploeg sloot hij 2008 aan bij het eerste elftal, voordat hij naar RKC vertrok. Na een jaar in de beloftenploeg van de Waalwijkers te hebben gespeeld, debuteerde hij in het seizoen 2010/2011 voor de hoofdmacht. Hij promoveerde dat seizoen met RKC naar de Eredivisie en speelde nog twee jaar op het hoogste niveau, voordat hij naar Excelsior vertrok. Onder leiding van Marinus Dijkhuizen promoveerde ook die ploeg. De afgelopen drie seizoenen was Stans in Kralingen een belangrijke schakel op het middenveld. Hij speelde er meer dan 100 officiële duels, waarin hij 19 keer wist te scoren.

Hans Smulders: “Met Jeff hebben we de laatste, belangrijke schakel op ons middenveld binnen gehaald. We zijn daarom heel blij dat hij voor NAC heeft gekozen. Er waren meer kapers op de kust, maar de afgelopen dagen werd al snel duidelijk dat beide partijen veel vertrouwen hebben in deze samenwerking. We hebben hetzelfde doel voor ogen en Jeff weet als geen ander wat er voor nodig is om dit doel te bereiken.”

Jeff Stans: “Ik ben op een leeftijd en punt in mijn leven gekomen dat processen heel belangrijk zijn, wat een club kan en wil. Ik heb daarom ook een keuze gemaakt voor het totaalplaatje en voor de potentie van de club, omdat je voor meerdere jaren gaat tekenen. NAC had zich al voor de play-offs gemeld en het gevoel was heel goed. Ik ben een gevoelspersoon. Deze club hoort niet thuis in de Jupiler League en ik wil mijn steentje bijdragen om die stap terug naar de Eredivisie te zetten.”
 
Wij komen uit in de: