bezig met laden...

Nieuwsarchief

Dessers nieuwe spits NAC

Dessers nieuwe spits NAC

07/07/2016

NAC Breda heeft een principeakkoord bereikt met Cyriel Dessers en KSC Lokeren over de transfer van de aanvaller naar NAC Breda. De Parel van het Zuiden heeft zich daarmee per direct verzekerd van de diensten van de Belgisch-Nigeriaanse centrumspits. De 21-jarige tweebenige speler tekent in Breda een contract van drie seizoenen.

De jonge aanvaller is sinds 2014 actief in het betaald voetbal. Op 16 maart van dat jaar debuteerde Dessers namens OH Leuven in de Belgische Jupiler Pro League in een wedstrijd tegen RAEC Mons, een duel dat Leuven winnend afsloot (3-2). De zomer erna tekende hij een contract bij het eveneens Belgische Lokeren, waar hij de afgelopen seizoenen regelmatig in actie kwam als basisspeler en invaller. In totaal speelde hij in veertig duels (11 basisplaatsen), waaronder driemaal in de Europa League. In deze veertig duels wist Dessers acht keer het net te vinden.

Dessers heeft al een selectie voor België O21 op zak (in 2015 bij een duel tegen de leeftijdsgenoten van Moldavië), maar moet zijn debuut voor deze ploeg nog maken.

Technisch Directeur Hans Smulders volgde Dessers al langer en is daarom verheugd met de komst van de sterke aanvaller: “Met Cyriel hebben we een onze beoogde centrumspits binnen. Hij is een grote, sterke, tweebenige aanvaller die past in de manier van spelen die wij voor de komende seizoenen voor ogen hebben. Zijn speelstijl als ‘nummer 9’ past zeer goed in ons systeem en hij heeft het talent, het fysiek en de drive om uit te groeien tot een topspits.”

Dessers wist al een tijdje van de interesse van NAC, maar is blij dat hij nu aan de slag kan. “Hans volgde mij al in zijn tijd bij FC Eindhoven, maar in de winterstop werd hij namens NAC concreet. Ik had daar meteen een goed gevoel bij, ook bij de trainer. NAC is een mooie traditieclub. Het is jammer van de sportieve situatie die er nu is, maar het is aan ons als spelers om dat om te draaien.”
 
Wij komen uit in de: