bezig met laden...

Nieuwsarchief

NAC huurt Agyepong & Smith-Brown van City

NAC huurt Agyepong & Smith-Brown van City

10/07/2016

NAC Breda heeft het komende seizoen 2016/2017 de beschikking over Thomas Agyepong en Ashley Smith-Brown. De Parel van het Zuiden huurt het duo van Manchester City, waar ze onderdeel uitmaken van het Elite Development Squad. Daarnaast traint middenvelder George Glendon, afkomstig van hetzelfde team, de komende weken mee met NAC in het kader van het uitwisselingsprogramma dat NAC met Manchester City heeft. De spelers kwamen zondag aan in Nederland en gaan deze week direct mee op trainingskamp.

Voor Agyepong is het niet zijn eerste verhuurperiode in Nederland. De snelle rechtsbuiten was eerder actief voor FC Twente. Geboren en getogen in Ghana, belandde de nu 19-jarige Agyepong al snel op de Right to Dream Academy, waar de grootste talenten van West-Afrika worden geschoold en getraind. Zijn talent viel in de smaak bij Manchester City, dat hem begin 2015 overnam en in de eigen jeugdopleiding stalde. De zomer erna mocht hij voor het eerst op avontuur en werd hij voor een seizoen uitgeleend aan FC Twente. In veertien duels wist hij daar één keer te scoren.

Voor Smith-Brown is het wel zijn eerste verhuurperiode buiten Manchester. De verdediger kan op verschillende posities uit de voeten, maar speelde het afgelopen seizoen vooral als linksback. De 20-jarige vleugelverdediger doorliep vanaf zijn vijfde de jeugdopleiding van Manchester City en maakte als vijftienjarige zijn debuut in het O18 van de Engelse topclub. Afgelopen seizoen kwam hij uit voor het EDS, waarvoor hij in februari van dit jaar het enige en winnende doelpunt maakte in de derby tegen Manchester United. In april tekende hij een contract dat hem voor drie seizoenen aan City verbindt.

Naast succes voor zijn club, vertegenwoordigde Smith-Brown zijn thuisland al voor verschillende elftallen. Zo speelde hij in 2015 het EK O19, waar hij zesmaal in de basis startte en tweemaal scoorde.

Hans Smulders: "Beide spelers hebben de kwaliteiten om NAC direct beter te maken. Thomas heeft bij FC Twente al kortstondig kunnen laten zien waar hij toe in staat is en Ashley maakt al jaren een stormachtige ontwikkeling door bij Manchester City. Dat de club talenten van dit kaliber naar Breda laat komen, zegt iets over de samenwerking met NAC en wat voor aantrekkingskracht NAC heeft. Deze jongens waren direct enthousiast en kunnen niet wachten om aan de slag te gaan."
 
Wij komen uit in de: