bezig met laden...

Nieuwsarchief

Dingsdag stapt over naar Jeugdopleiding NAC

Dingsdag stapt over naar Jeugdopleiding NAC

11/07/2016

Michael Dingsdag maakt de overstap van speler naar jeugdtrainer. De 33-jarige verdediger zet een punt achter zijn actieve voetballoopbaan en wordt de komende drie seizoenen jeugdtrainer bij NAC. Dingsdag start zijn loopbaan bij de D1, waar hij komend seizoen begint als assistent-trainer. Daarmee komt een einde aan een indrukwekkende profcarrière, die in 2001 begon bij Vitesse.

De in Amsterdam geboren Dingsdag begon met voetballen bij DWS, maar maakte in 1999 de overstap naar de jeugdopleiding van Vitesse. Bij die club maakte hij ook zijn debuut in het betaald voetbal, op 14 oktober 2001 in een duel tegen N.E.C. Hij groeide binnen enkele jaren uit tot een vaste waarde voor de Arnhemmers, voordat hij in 2006 naar Heerenveen vertrok waar hij vier seizoenen speelde en 117 competitieduels in actie kwam. In 2010 begon zijn buitenlandse avontuur met de transfer naar FC Sion in Zwitserland en drie jaar later maakte hij de binnenlandse overstap naar Grasshopper Club Zürich. Een jaar geleden keerde hij terug in Nederland en tekende hij bij NAC.

Tweemaal in zijn carrière wist hij een prijs in de wacht te slepen. In het seizoen 2008/2009 won hij met Heerenveen de KNVB Beker en in 2011 herhaalde hij dat kunstje met FC Sion in het Zwitserse bekertoernooi.

Hans Smulders: "Het was bij ons bekend dat Michael de ambitie had om na zijn profcarrière als trainer aan de slag te gaan. De afgelopen tijd hebben we daar gesprekken over gevoerd en deed de kans zich voor om hier invulling aan te geven. Ik ben blij dat we Michael als persoon en met zijn voetbalkennis op deze manier kunnen behouden. Dit is een overwinning voor de Jeugdopleiding en ik wens Michael dan ook veel succes in zijn nieuwe uitdaging."

Michael Dingsdag: “Het was een moeilijke beslissing om te stoppen met voetballen, maar ik heb er de afgelopen tijd met veel mensen over gesproken. Toen ik bij NAC begon was er al een ambitie om jeugdtrainer te worden en NAC geeft mij de mogelijkheid deze droom te verwezenlijken. Ik ben er trots op dat ik mijn actieve voetballoopbaan mag afsluiten als NAC-speler en ga nu mijn steentje bijdragen om ervoor te zorgen dat er in de toekomst zoveel mogelijk spelers uit de eigen opleiding te bewonderen zijn in het Rat Verlegh Stadion. Ik wil alle NAC-supporters bedanken voor het afgelopen seizoen. Sportief kwam er niet uit wat we hadden gehoopt, maar jullie onvoorwaardelijke steun voor de club heeft mij erg geraakt."
 
Wij komen uit in de: