bezig met laden...

Nieuwsarchief

NAC en Sporkslede bereiken akkoord

NAC en Sporkslede bereiken akkoord

23/07/2016

NAC heeft een principeakkoord bereikt met Fabian Sporkslede over een contract van drie seizoenen. De rechtsback trainde al een aantal weken mee met de Parel van het Zuiden en heeft de technische staf overtuigd van zijn kwaliteiten. De komende dagen worden de laatste plooien van het contract gladgestreken. Hij komt transfervrij over van Chievo Verona.

De 22-jarige Sporkslede genoot een groot deel van zijn jeugdopleiding bij AFC Ajax. Voor die club maakte hij ook zijn debuut in het betaald voetbal, op 26 september 2012 tegen FC Utrecht. Tot een echte doorbraak bij de Amsterdammers kwam het echter nooit. Na 23 wedstrijden bij Jong Ajax te hebben gespeeld, maakte hij op huurbasis de overstap naar Wilem II en niet veel later koos hij voor een avontuur in Italië. Daar stond hij vanaf januari 2016 onder contract bij Chievo Verona en werd hij verhuurd aan Lupa Roma.

Hans Smulders: "Fabian heeft de afgelopen weken veel geïnvesteerd en laten zien een meerwaarde te zijn voor dit NAC. We waren nog op zoek naar een rechtsback en met zijn komst hebben we deze positie gevuld. Zijn snelheid op de flank is een wapen, maar ook verdedigend is hij sterk. Bovendien heeft hij de nodige ervaring opgedaan de afgelopen jaren, ondanks zijn relatief jonge leeftijd."
 
Wij komen uit in de: