bezig met laden...

Nieuwsarchief

Faupala op huurbasis naar NAC

Faupala op huurbasis naar NAC

11/08/2016

NAC Breda heeft zich per direct versterkt met David Faupala. De 19-jarige Franse aanvaller komt voor één seizoen op huurbasis over van Manchester City. Hij trainde de afgelopen weken al mee met NAC, maar kan vanaf NAC - MVV ook officieel in actie komen voor de Parel van het Zuiden.

Faupala groeide op in de jeugd van RC Sains En Gohelle, maar kwam tot bloei in de opleiding van RC Lens. Daar speelde hij tot 2015, voordat hij werd opgepikt door Manchester City. Bij de Engelse topclub maakte hij op 21 februari 2016 zijn debuut in het eerste elftal. In het FA Cup-duel tegen Chelsea startte hij in de basis en maakte hij met een treffer in de 37ste minuut de openingstreffer van Diego Costa ongedaan.

Afgelopen seizoen kwam hij daarnaast zestien keer in actie voor het Elite Development Squad (EDS) van Manchester City. Daarin wist hij vier keer te scoren.

Hans Smulders: "De afgelopen twee weken hebben we een goed beeld kunnen krijgen van David: wat voor voetballende kwaliteiten hij heeft en hoe hij in de groep ligt. Wij hebben een positief beeld van hem gekregen en David ook van NAC. Met David als versterking heeft onze technische staf in de voorste linie meer mogelijkheden. Hij is een sterke speler die op alle aanvallende posities uit de voeten kan."
 
Wij komen uit in de: