bezig met laden...

Nieuwsarchief

NAC huurt Barker van City

NAC huurt Barker van City

15/08/2016

NAC Breda heeft zich per direct versterkt met Brandon Barker. De 19-jarige vleugelaanvaller wordt voor het komende seizoen gehuurd van Manchester City. Barker traint vanaf dinsdag mee met de selectie op het Autotaalglas Trainingscentrum in Zundert en is speelgerechtigd voor het thuisduel van vrijdag tegen MVV.

Barker is een 19-jarige aanvaller, die zowel links- als rechtsbuiten kan spelen. Hij is 1.80 meter lang en staat bekend om zijn snelheid, goede dribbel en bravoure. Al sinds zijn achtste draagt hij het lichtblauw van Manchester City en in 2013/2014 werd hij gekroond tot 'Academy Players' Player of the Year'. In 2015 werd hij kortstondig verhuurd aan Rotherham United, waar hij eenmaal scoorde in vier optredens. In februari van 2016 maakte hij zijn debuut in het eerste van Manchester City, als invaller in een FA Cup-duel tegen Chelsea.

Hans Smulders: "Brandon is een speler die, ondanks zijn jonge leeftijd, al flink wat jaren meeloopt in het EDS en tegen het eerste elftal aanzit. Om die stap te maken heeft hij echter vlieguren nodig en tijd om zich te ontwikkelen als voetballer en mens. Die kans krijgt hij bij NAC. Aangezien wij nog op zoek waren naar een vleugelspeler is dit een win-win situatie. Hij maakt ons direct beter."
 
Wij komen uit in de: