bezig met laden...

Nieuwsarchief

Onder 17 geniet in A Coruña

Onder 17 geniet in A Coruña

26/10/2016

De spelers en staf van NAC Onder 17 vertrokken afgelopen zondag met volle tassen en veel enthousiasme richting Spanje. Een week lang mag de ploeg van trainer Stephan Keller onder de beste omstandigheden zich gaan voorbereiden op de rest van het seizoen.

Het jeugdelftal verblijft momenteel in A Coruña, waar op het complex van Deportivo La Coruña wordt getraind en de wedstrijden worden afgewerkt.

"Het is echt een trainingskamp", aldus Sydney van Hooijdonk, speler van Onder 17. De spelers brengen hun tijd in Spanje door als echte profs. "We trainen twee keer per dag, eten gezamenlijk en vervolgens hebben we wat vrije tijd. Tijdens de vrije uren rusten we meestal wat uit. Het is heel erg leuk hier in Spanje en de faciliteiten zijn ontzettend goed. Ik heb nog nooit op zo’n mooi complex als dat van Deportivo La Coruña gespeeld."

Van Hooijdonk geniet ook erg van de sfeer in de spelersgroep van NAC Onder 17. "We hebben een grote groep, maar dat is juist onze kracht. Iedereen weet van zichzelf wat hij wel kan en wat hij niet kan. Iedereen is daarom ook van waarde binnen het team. De sfeer is erg goed en we maken elkaar deze week alleen maar sterker en beter."

Het trainingskamp duurt nog tot zondagmiddag en de spelers hebben nog alle ruimte en tijd om elkaar beter te leren kennen. Coach Stephan Keller heeft bewust zelf een kamerindeling gemaakt om het groepsgevoel en de teamgeest te verbeteren. "De coach heeft ons willekeurig ingedeeld op de kamers, zodat je ook in contact komt met jongens waar je normaal gesproken minder mee spreekt. Ik merk nu al dat het team daardoor deze week nog hechter aan het worden is", sluit de middenvelder af.

De twee grote uitdagingen van deze week staan nog voor de deur. Vanavond is Deportivo Onder 17 de tegenstander en donderdagavond wacht Deportivo Onder 16. Aankomende zondagmiddag zal de ploeg van Keller met een rugzak vol ervaringen weer terugkeren naar Nederland.

 
Wij komen uit in de: