bezig met laden...

Nieuwsarchief

PLUK ! Fysiotherapie blijft verbonden aan NAC OldStars

PLUK ! Fysiotherapie blijft verbonden aan NAC OldStars

10/11/2016

Het project NAC OldStars breidde zich dit seizoen uit naar drie amateurverenigingen in de regio. Samenwerkingspartner Pluk ! Fysiotherapie – dat zich in februari committeerde aan het eerste OldStars-traject bij WDS’19 – twijfelde geen moment en maakte de stap mee naar de verenigingen die zich dit seizoen aansloten.

PLUK ! fysiotherapie heeft praktijken in Heusdenhout, Brabantpark, IJpelaar en het centrum en is sinds de start van het project verbonden. Eigenaar Frans van der Brugge geeft toelichting: ‘Onze praktijk heeft een aantal kernwaarden, waarvan plezier en beweging twee belangrijke zijn. Dit komt op een perfect manier samen bij de NAC OldStars. Na het eerste traject bij WDS’19 zagen we namelijk het resultaat bij de eerst lichting deelnemers. Niet alleen op het gebied van fysieke gesteldheid, maar we zagen ook wat voor impact het sociale aspect heeft op de zestigplussers en het plezier dat ze uitstralen.’

Fysiotherapeuten van de praktijk dragen - met ondersteuning van studenten van de Academie voor Gezondheiszorg van de Avans - zorg voor de zogeheten fittesten. In de afgelopen maand is er bij de ruim 50 deelnemers aan het project een nulmeting afgenomen. Aan de hand hiervan brachten de fysiotherapeuten advies uit over verantwoord deelnemen. Na 20 weken wordt de test nogmaals afgenomen waardoor deelnemers inzicht krijgen in de verbetering van hun fysieke gesteldheid.

Projectcoördinator Marieke Akkermans van Teamplay@NAC is blij met de samenwerking: ‘Door de samenwerking met Pluk ! Fysiotherapie krijgen we een doelgroep actief die het spannend vindt om weer te gaan bewegen. Dankzij de medische intake van Pluk ! Fysiotherapie kunnen we bij deelnemers de laatste twijfels over deelname wegnemen. Voor deelnemers is het tevens een geruststellende gedachte dat ze bij eventuele ongemakken direct bij de fysiotherapeuten terecht kunnen’.

Samenwerkingsverbanden tussen NAC Breda en verschillende maatschappelijke organisaties zijn gebundeld onder de naam Teamplay@NAC. Deze afdeling is verantwoordelijk voor de uitvoering van de maatschappelijke projecten. Meer informatie over de maatschappelijke projecten en/of mogelijkheid tot samenwerken? Neem dan vrijblijvend contact op via info.teamplay@nac.nl.
 
Wij komen uit in de: