bezig met laden...

Nieuwsarchief

NAC versterkt zich met Chiro N'Toko

NAC versterkt zich met Chiro N'Toko

09/01/2017

NAC Breda heeft zich per direct versterkt met Chiro N'Toko. De 28-jarige verdediger komt over van Cambuur Leeuwarden en tekent een contract voor anderhalf jaar, waarmee hij minimaal tot medio 2018 aan de Parel van het Zuiden is verbonden.

De in Congo geboren N'Toko begon zijn carrière in 2005 in België bij Seraing RUL en RFC Sérésien. In 2007 pikte de toenmalige Jupiler Leagueclub AGOVV de verdediger met een Belgisch paspoort op. In de jaren die volgden ontwikkelde hij zich tot één van de sterkhouders in het succesvolle team van trainer John van den Brom. Zijn goede prestaties bleven niet onopgemerkt en in 2010 pikte Eredivisionist ADO Den Haag hem op. Na twee seizoenen bij ADO Den Haag en een kort avontuur bij het Engelse Barnet FC kwam hij bij FC Eindhoven terecht. Bij de Eindhovenaren bloeide N'Toko op in een succesvol elftal dat in 2015 zelfs een knappe tweede plaats bereikte in de Jupiler League. Na 78 officiële wedstrijden in drie seizoenen maakte hij deze zomer de overstap naar Cambuur Leeuwarden. De eerste seizoenshelft speelde hij 13 wedstrijden in de Jupiler League bij de Friese club.

Technisch Directeur Hans Smulders is tevreden dat N'Toko voor NAC kiest: "Chiro heeft de afgelopen jaren bewezen een zeer goede verdediger te zijn en hij weet als geen ander wat er in de Jupiler League wordt gevraagd. Met hem halen we een verdediger in huis die erg sterk is in de duels, altijd voorop gaat in de strijd en met zijn ervaring een belangrijke rol in het elftal kan spelen. Zijn passievolle karakter past goed bij NAC, dus ik ben blij dat een speler met zijn kwaliteiten voor onze club heeft gekozen."

Chiro N'Toko: "NAC is een fantastische club met een grote aanhang en de sfeer in het stadion is altijd fantastisch. De ambities van de club spreken mij enorm aan en kijk er naar uit om voor NAC aan de slag te gaan."

 
Wij komen uit in de: