bezig met laden...

Nieuwsarchief

Vreven:

Vreven: "Elke wedstrijd is een graadmeter"

26/01/2017

NAC is 2017 prima begonnen. Met twee 2-0 competitiezeges kent Stijn Vreven sportief gezien een prima start bij de Parel van het Zuiden. Vrijdag wacht de ploeg van de Belgische oefenmeester MVV, de huidige nummer drie van de Jupiler League. Een uitgelezen mogelijkheid om in te lopen op een directe concurrent.

Vorige week vrijdag wist NAC het eerste Avondje NAC van 2017 in winst om te zeggen tegen Achilles '29. Ten opzichte van die wedstrijd moet Vreven echter wel een wijziging doorbrengen in zijn basiself. Chiro Ntoko moet tegen MVV verstek laten gaan en wordt in het centrum van de defensie vervangen door Kevin van Diermen. "Chiro is de vorige wedstrijd iets te fel doorgegaan. Hij heeft wat last van naweeën van zijn hamstring. We kunnen het risico morgen niet nemen, want we hebben hem de rest van het seizoen nog hard nodig. Als hij wel zou spelen, loop je het risico dat het een ergere blessure wordt."

Verder kan Vreven vasthouden aan de basiself die er tegen Jong FC Utrecht en Achilles stond. Even was er twijfel over het meespelen van Cyriel Dessers, maar de spits lijkt op tijd te zijn hersteld van zijn rugblessure.

Het duel tussen MVV en NAC mag een topper in de Jupiler League genoemd worden. De nummer 3 van de ranglijst ontvangt namelijk de nummer 5. MVV had vorig weekend een mooi resultaat tegen VVV binnen handbereik, maar in De Koel ging het op het laatste moment mis. Vreven wil het duel echter niet direct bestempelen als 'de eerste, echte test'. "Elke wedstrijd is voor ons een graadmeter. Morgen staan er twee ploegen tegenover elkaar die willen winnen, die doelpunten willen maken. Dan wordt het een hele leuke wedstrijd. Drie uit drie zou mooi zijn."

Het duel tussen MVV en NAC Breda begint vrijdag om 20:00 uur in Stadion De Geusselt in Maastricht. De ploeg wordt daar gesteund door ruim 150 supporters. De wedstrijd is live te zien op FOX Sports, luister mee via 076radio of volg het duel op Twitter via @NACnl.
 
Wij komen uit in de: