bezig met laden...
Betaalkaart
zoeken:

Nieuwsarchief

Jeugdspelers NAC krijgen judoles

Jeugdspelers NAC krijgen judoles

14/02/2017

De jeugdspelers van NAC betreden natuurlijk veelvuldig het veld voor voetbaltraining, maar de jongste teams gingen onlangs ook de tatami op. Met dank aan JV Kuatsu konden NAC O11 en NAC O12 onlangs trainen op de technieken van het judo, waaronder het zoeken van contact met de tegenstander en het breken van de val zonder een blessure over te houden. 

De jonge voetballers ondergingen een judoles zoals het bedoeld was: van de openingsgroet aan de leraar ('Sensei-ni-rei') tot verschillende valtechnieken. De NAC-spelers leerden als eerste keer- en  kanteltechnieken, waar direct verschillende methodes aan bod kwamen. Daarna kwam valbreken aan bod. Natuurlijk kom je tijdens een wedstrijd wel eens ten val. De spelers kregen daarom les in de achterwaartse, zijwaartse en voorwaartse val. Toen dit goed ging was het tijd om dit in de praktijk uit te voeren: elkaar vnauit stand op de grond werpen door middel van het wegvegen van het been of het uittillen van de tegenstander. 

Het werd uiteindelijk een geslaagde judoles, met dank aan JV Kuatsu uit Prinsenbeek voor de les en tafeltennisvereniging Prinsenbeek voor het gebruik van de zaal. Bekijk meer foto's van de judolessen op de Facebook-pagina van de NAC Jeugdopleiding!
 
Wij komen uit in de: