bezig met laden...

Nieuwsarchief

Kampioenshorloge 'thuis' in het NAC Museum

Kampioenshorloge 'thuis' in het NAC Museum

14/02/2017

Het NAC Museum heeft er een nieuw pronkstuk bij. John de Leeuw en Ad van den Bemt reisden maandag naar Friesland om een gouden kampioenschapshorloge uit 1921 te bemachtigen tijdens een veiling. En dat lukte. "We zijn er heel erg blij mee, blij dat het gelukt is. Een hele aparte belevenis." 

In totaal zijn er elf kampioenschapshorloges in omloop. Twee daarvan zijn nu te bewonderen in het NAC Museum. "We hebben er al één in het museum, in bruikleen. We wilden deze dolgraag voor onszelf zodat we konden zeggen: we hebben er zelf een."

Het verhaal van het verkrijgen van het horloge is al een avontuur op zich. "We kregen een appje van een supporter die ons erop attendeerde dat hij in de verkoop kwam in een veilinghuis  in IJlst in Friesland. Toen hebben we tegen elkaar gezegd: we pakken de auto en we gaan ervoor. Een hele gulle gever heeft van tevoren gezegd: ik ga jullie helpen. Mocht het nodig zijn, dan kunnen jullie tot een bepaald bedrag gaan. Daar hebben we dankbaar gebruik van gemaakt. Marcel van Hooijdonk willen we hierbij nogmaals hartelijk bedanken, echt ontzettend tof. Zonder hem was het een hele klus geworden."

Over de herkomst van het horloge zijn nog veel dingen onbekend. Dat is de volgende stap voor het NAC Museum. "We willen graag het verhaal compleet hebben. We willen graag weten van welke speler het is en hoe het in godsnaam in Friesland is beland. Mochten er mensen in Nederland zijn die zeggen: wij hebben de oplossing, neem contact op met het NAC Museum."

Zelf het kampioenschapshorloge bewonderen? Dat kan! Iedere woensdagmiddag is het NAC Museum geopend, van 13:00 tot 16:00 uur. Daarnaast kun je altijd een afspraak maken voor een rondleiding. Kijk voor meer informatie op NACmuseum.nl of mail naar info@nacmuseum.nl. 
Wij komen uit in de: