bezig met laden...

Nieuwsarchief

Nigel Bertrams voor twee jaar naar NAC

Nigel Bertrams voor twee jaar naar NAC

23/06/2017

NAC Breda heeft een principeakkoord bereikt met keeper Nigel Bertrams. De 24-jarige goalie was vanaf deze zomer transfervrij en tekent op korte termijn een tweejarig contract bij de Parel van het Zuiden, met een optie voor een extra jaar. De formaliteiten voor de overeenkomst worden deze week afgehandeld.
 
De in het Brabantse Best geboren Bertrams genoot een groot deel van zijn opleiding bij PSV. Al op zijn achtste levensjaar maakte hij de overstap naar de Eindhovense eredivisionist, waar hij van de E1 door de jaren heen doorstroomde tot de A1. In 2013 zette hij zijn handtekening onder een profcontract bij PSV, waar hij in augustus van 2013 zijn debuut maakte in het betaald voetbal. Namens Jong PSV kwam hij in actie tegen Sparta. Bijna drie maanden later speelde hij zijn eerste wedstrijd voor het eerste elftal van PSV, in het bekertoernooi tegen Roda JC. In totaal speelde de 1.85 meter lange keeper 19 wedstrijden voor Jong PSV in de Jupiler League. In 2015 maakte hij de overstap van PSV naar Willem II, waar zijn contract deze zomer afliep. 
 
Technisch Directeur Hans Smulders: "Nigel heeft tijdens zijn carrière al meerdere momenten bewezen een uitstekend keeperstalent te zijn. De afgelopen jaren heeft hij door verschillende zaken niet altijd geluk gehad om zijn kans te grijpen, maar bij NAC mag hij de strijd aangaan met Andries Noppert en Sven van der Maaten. Vorig jaar hebben we gezien dat onze keepers onder leiding van keeperstrainer Jelle ten Rouwelaar en de specifieke begeleiding in Zundert grote stappen hebben gemaakt, waar we direct de vruchten van plukten. Die stijgende lijn willen en moeten we dit jaar doorzetten. We weten dat Nigel in ons plaatje past en hebben er alle vertrouwen in dat hij bij NAC kan excelleren."
 
Nigel Bertrams: "Ik heb er heel veel zin in en kan niet wachten om maandag te beginnen. Hans (Smulders) volgde mij al in mijn tijd bij PSV, de jeugd en het eerste elftal. Hij is me daarna nooit uit het oog verloren. Ik heb ook zin om met Jelle (ten Rouwelaar) te werken en met de andere jongens. NAC is een fantastische club met een mooi stadion en een mooie aanhang. Ik ben blij dat ze zijn gepromoveerd, want deze club hoort zeker thuis in de eredivisie." 
 
Wij komen uit in de: