bezig met laden...

Nieuwsarchief

Drietal City-spelers naar NAC

Drietal City-spelers naar NAC

24/06/2017

Thierry Ambrose, Paolo Fernandes en Pablo Mari verdedigen komend seizoen de clubkleuren van NAC Breda. Het drietal wordt voor het seizoen 2017/2018 gehuurd van Manchester City. Ambrose (20) en Fernandes (18) komen over van het Elite Development Squad (EDS) van City, terwijl Mari (23) al meer ervaren is en enkele jaren in de Spaanse competities heeft gespeeld. De spelers komen zaterdag aan in Nederland en sluiten maandag direct aan bij de eerste training van NAC op het Autotaalglas Trainingscentrum in Zundert.

Ambrose, een Franse aanvaller, is sinds 2013 onderdeel van de Jeugdopleiding van City. Hij is al een aantal seizoenen een vaste waarde bij het EDS van de Citizens en speelde in totaal 27 wedstrijden voor die ploeg, waarin hij 14 keer scoorde en drie doelpunten voorbereidde. Daarnaast is Ambrose een vaste gast bij de jeugdelftallen van zijn thuisland, Frankrijk. Vanaf de O16 doorliep hij de jeugdteams van de Franse nationale ploeg.

De jonge Spanjaard Fernandes verruilde in 2013 de jeugdopleiding van Zaragoza voor die van Manchester City, waar hij direct bij de onder-18 instroomde. Afgelopen zomer werd hij, toen nog 17 jaar, toegevoegd aan het EDS van de Citizens. Daar maakte hij in zijn eerste jaar indruk met zijn dribbels, overzicht en fraaie treffers. In 22 wedstrijden als aanvallende middenvelder, scoorde Fernandes maar liefst 11 doelpunten en bereidde hij er vijf voor. In de UEFA Youth League, waar hij met de onder-19 van City meedeed, speelde de Spanjaard zeven wedstrijden waarin hij tweemaal scoorde en twee assists gaf.

Mari, die voluit de naam Pablo Mari Villar draagt, werd door City pas op latere leeftijd naar Manchester gehaald. De Spaanse verdediger begon zijn carrière bij Mallorca, waar hij voornamelijk voor het tweede elftal in actie kwam. In 2013 verhuisde hij naar Gimnàstic. Bij die club speelde hij in drie seizoenen 91 wedstrijden, waarin hij zes keer scoorde. In 2015 promoveerde de ploeg naar de Segunda División in Spanje, waarna Mari een seizoen lang ervaring opdeed op dat niveau. In de zomer van 2016 werd hij door Manchester City gescout en aangetrokken. Het afgelopen seizoen kwam Mari uit voor Girona, dat onlangs promoveerde naar de Primera División. Voor die club speelde hij acht competitiewedstrijden en één bekerduel.

Technisch Directeur Hans Smulders: "Thierry, Pablo en Paolo zijn drie zeer getalenteerde spelers die passen in het plaatje dat wij voorafgaand aan het seizoen hebben geschetst. Voor Thierry en Paolo geldt dat zij wekelijks uitblinkers zijn bij het EDS van Manchester City en Pablo is al meer ervaren en heeft al flink wat wedstrijden gespeeld in Spanje. Voor alle drie geldt dat zij met hun specifieke kwaliteiten een substantiële bijdrage kunnen leveren aan ons elftal. We zijn daarom ook zeer verheugd dat ze komend seizoen voor NAC spelen."
 
Wij komen uit in de: