bezig met laden...

Nieuwsarchief

MANU BLIJFT!

MANU BLIJFT!

30/06/2017

Manu Garcia speelt komend seizoen bij NAC Breda. De Spaanse middenvelder wordt ook tijdens de jaargang 2017/2018 gehuurd van Manchester City. Garcia speelde het afgelopen half jaar al op huurbasis in Breda en was een belangrijke schakel in het team dat promotie naar de eredivisie bewerkstelligde. Garcia belde onze seizoenkaarthouders als eerste om via een persoonlijke boodschap te laten weten dat hij blijft.

Garcia maakte in 2013 de overstap van Sporting Gijón naar Manchester City, waar hij een razendsnelle ontwikkeling doormaakte. De spelmaker maakte in 2015 al zijn debuut voor het eerste elftal in een League Cup-duel en een half jaar later was hij invaller bij de Premier League-wedstrijd van zijn ploeg tegen Aston Villa. In de eerste helft van het seizoen 2016/2017 werd de Spanjaard uitgeleend aan Alaves, maar in januari werd hij teruggehaald door de Citizens en ondergebracht bij NAC. Het duurde niet lang voordat Garcia zijn stempel in Breda had gedrukt. De 19-jarige middenvelder veroverde direct een basisplaats en werd al snel een publiekslieveling, mede dankzij zijn voortreffelijke spel. Tijdens het reguliere seizoen scoorde hij tweemaal en gaf hij zeven keer een assist, in de play-offs voegde hij daar nog twee assists aan toe.

Technisch Directeur Hans Smulders: "Manu behoeft geen verdere introductie. Vanaf het eerste moment dat hij bij NAC aankwam was hij van toegevoegde waarde voor ons elftal en we zijn blij dat hij met ons meegaat naar de eredivisie. Zijn visie en voetballend vermogen op het middenveld is van grote klasse. Bovendien is hij een speler die geweldig bij de club en de stad Breda past, getuige ook van het feit dat hij snel de harten van het publiek had veroverd. De stap naar de eredivisie is voor Manu bovendien een goede stap in zijn ontwikkeling."

Manu informeerde het afgelopen uur de supporters die al een seizoenkaart hebben aangeschaft als eerste via een persoonlijke voicemailboodschap! De voicemail is ook te beluisteren door te bellen naar 076-2012620 en aangeboden door onze hoofdsponsor CM.

 
Wij komen uit in de: