bezig met laden...

Nieuwsarchief

James Horsfield definitief speler van NAC

James Horsfield definitief speler van NAC

24/07/2017

James Horsfield keert dit seizoen terug bij NAC. De 21-jarige verdediger speelde afgelopen jaar al in Breda en was een van de belangrijke spelers in de ploeg die promotie naar de Eredivisie af wist te dwingen. Horsfield komt dit keer echter niet op huurbasis naar NAC, maar wordt definitief overgenomen van Manchester City. Hij tekent een contract van drie seizoenen bij de Parel van het Zuiden.

Horsfield speelde al sinds zijn elfde levensjaar in de jeugdopleiding van Manchester City. In Manchester stond hij al vroeg te boek als een stabiele speler, die op meerdere posities uit de voeten kan. Met name zijn sterke passing en zijn natuurlijke leiderschap vielen op. In 2015 werd hij kortstondig verhuurd aan Doncaster Rovers. In januari van dit jaar besloten The Citizens de Engelsman onder te brengen bij NAC, en met succes. Horsfield groeide uit tot een belangrijke speler in het elftal van trainer Stijn Vreven en wist via de Play-offs met NAC promotie af te dwingen naar de Eredivisie. Naast zijn waarde op het veld bleek Horsfield in korte tijd ook erg populair bij het Bredase publiek. De supporters waardeerden hem onder andere door meermaals per wedstrijd 'Er staat een Hors in de Field' te scanderen. Nu keert James Horsfield dus terug in het Rat Verlegh Stadion en staat hij definitief onder contract bij de Parel van het Zuiden.

Hans Smulders: "James is vorig seizoen van grote waarde geweest voor ons. Hij heeft gepresteerd op het veld, werd populair bij onze supporters en heeft met zijn ervaring en natuurlijk leiderschap een belangrijke rol gespeeld bij het inpassen van de andere huurlingen van Manchester City. Daar kun je nog bij optellen dat hij ook nog eens multifunctioneel inzetbaar is. Ondanks zijn volwassen uitstraling is hij nog steeds maar 21 jaar. Wij denken dat hij de potentie heeft om zich de komende jaren nog veel verder te ontwikkelen. Het is voor ons dus een mooie kans dat wij hem definitief over kunnen nemen van Manchester City en daarmee meer transferwaarde creëren in onze selectie."
 
Wij komen uit in de: