bezig met laden...

Nieuwsarchief

NAC neemt Karol Mets over

NAC neemt Karol Mets over

31/07/2017

NAC Breda heeft zich per direct versterkt met Karol Mets. De 24-jarige Est komt over van het Noorse Viking FK en tekende maandagavond in Breda een contract voor de komende drie seizoenen.

De in Viljandi (Estland) geboren Mets begon zijn voetballoop bij de club uit zijn geboortestad, JK Tulevik Viljandi. Zijn goede spel leverde hem al snel een transfer op naar de Estse topploeg Flora Tallinn, in de hoofdstad van het Baltische land. Voor die ploeg speelde Mets in totaal 133 wedstrijden, waarin hij 10 keer scoorde en zesmaal een assist gaf. Vanuit Tallinn transfereerde de middenvelder in 2015 naar het Noorse Viking FK uit Stavanger. De afgelopen jaren speelde hij daar in totaal 83 wedstrijden.

Naast het clubvoetbal is Mets een vaste waarde in het nationale elftal van Estland. Voor de Sinisärgid kwam hij inmiddels al 40 keer in actie.

Technisch Directeur Hans Smulders: “Met Karol halen wij een veelzijdige speler in huis, die op meerdere posities uit de voeten kan. Hij zal zich in eerste instantie richten op de positie van verdedigende middenvelder, maar kan ook op de posities links in de verdediging (links centraal en linksback) uit de voeten. Daarnaast heeft hij al veel ervaring op gedaan, zowel op clubniveau als in het internationale speelveld. Het is een speler die in staat is om die ervaring over te brengen naar de rest van de groep. Karol kan zich hier goed verder ontwikkelen en door hem drie jaar te binden creëren we weer meer transferwaarde in de selectie.”
 
Wij komen uit in de: