bezig met laden...

Nieuwsarchief

NAC versterkt zich met Thomas Enevoldsen

NAC versterkt zich met Thomas Enevoldsen

30/08/2017

NAC heeft zich per direct versterkt met de 30-jarige Thomas Enevoldsen. De Deense spits tekent in Breda een contract voor één jaar, met daarin een optie voor nog een seizoen.

Met Thomas Enevoldsen haalt NAC de gewenste aanvallende versterking en de nodige ervaring in huis. Enevoldsen speelde in het verleden al eens in de Eredivisie. Tussen 2009 en 2012 speelde de spits in de Euroborg bij FC Groningen. De Deen speelde tot nu toe 255 officiële competitiewedstrijden op het hoogste niveau in Denemarken, Nederland en België. Daarnaast deed hij met 34 wedstrijden ook de nodige ervaring op in Europees verband in de Champions League, Europa League en de kwalificatierondes van deze toernooien.

Naast zijn ervaring op clubniveau doorliep Enevoldsen alle nationale Deense jeugdteams en speelde hij 11 interlands in het shirt van Denemarken.

Enevoldsen zal zich maandag 4 september melden op het Autotaalglas Trainingscentrum in Zundert en daar voor het eerst meetrainen met de selectie van Stijn Vreven.

Technisch Directeur Hans Smulders: "We hebben rustig en doelgericht gezocht naar de gewenste aanvallende versterking en zijn blij om Thomas toe te kunnen voegen aan onze selectie. Een speler die de afgelopen jaren zijn aanvallende kwaliteiten steeds meer heeft ontwikkeld. Hij gaat met zijn ervaring en andere specifieke eigenschappen van toegevoegde waarde zijn in onze selectie. Hij is een technisch vaardige speler die het klappen van de zweep kent op het hoogste niveau, rustig is aan de bal, als aanspeelpunt kan fungeren en bepalend is in en rondom het strafschopgebied van de tegenstander. We zijn daarom blij dat hij met ons het avontuur aan wil gaan."

Thomas Enevoldsen: "Het is de afgelopen dagen snel gegaan en ik ben blij dat ik nu hier in Breda ben. Deze club heeft in mijn eerdere periode in Nederland indruk op me gemaakt, de sfeer in het stadion was altijd geweldig. Ik kom hier in een jonge spelersgroep terecht, dus ik wil graag de ervaring die ik tot nu toe heb opgedaan meenemen in de groep en overbrengen op mijn teamgenoten. Daarnaast hoop ik met mijn aanvallende kwaliteiten niet alleen bepalend te zijn in de zestien, maar ook als balvaste speler het team te kunnen helpen.”
 
Wij komen uit in de: