bezig met laden...

Nieuwsarchief

Australische doelman Birighitti naar NAC

Australische doelman Birighitti naar NAC

31/08/2017

NAC heeft donderdagavond 31 augustus een akkoord bereikt met Mark Birighitti. De 26-jarige doelman wordt overgenomen van Swansea City en tekent een contract voor twee seizoenen met een optie voor nog een seizoen. De Australiër sluit maandag direct aan bij de selectie.

Birighitti begon als jeugdspeler bij het Australische spelersontwikkelingsprogramma AIS, waarna hij in 2008 bij Adelaide United belandde. In 2012 werd hij opgepikt door Newcastle Jets, net als zijn vorige club uitkomend in de Australische A-league. In 77 officiële wedstrijden voor de Jets maakte hij een sterke indruk, wat vorig jaar zomer resulteerde in flink wat interesse vanuit Europa. Uiteindelijk koos Birighitti voor een avontuur in de Engelse Premier League bij Swansea City. De Parel van het Zuiden neemt de doelman nu dus definitief over van The Swans.

De goalie doorliep door de jaren heen ook meerdere nationale Australische jeugdteams en speelde tot nu toe eenmaal in het shirt van Australië.

Hans Smulders: “Vooruitlopend op het vertrek van Sven zijn wij op zoek gegaan naar versterking van ons keepersgilde. Wij zijn daarin op zoek gegaan naar een keeper met ervaring op het hoogste niveau. Mark past wat ons betreft goed in dat plaatje. Hij is een jongen met een geweldige drive en heeft een super topsportmentaliteit. Hij wil iedere dag beter worden en niet alleen vanuit het individu, maar met de gehele keepersgroep.”

Mark Birighitti: “Ik ben erg blij dat ik bij NAC mag komen spelen. Graham Arnold is een goede kennis van mij en hij heeft mij uitgebreid over NAC verteld. Hij kwam met de meest fantastische verhalen over de club en de supporters. Dit is een kans die ik met beide handen wil aangrijpen. Er ligt direct een mooie uitdaging tegen AZ en ik ben klaar om te presteren. Ik wil graag mijn ervaringen overbrengen op de rest van de groep en een keeper zijn waarop de rest van het team kan vertrouwen."
 
Wij komen uit in de: