bezig met laden...

Nieuwsarchief

Samen voor NAC lanceert project 'Jelle's Army'

Samen voor NAC lanceert project 'Jelle's Army'

05/09/2017

Vanavond is tijdens de kick-off van het nieuwe Business Club-seizoen, op initiatief van Samen Voor NAC, een nieuw project gelanceerd: Jelle's Army. Het project dient als een passend afscheid als voetballer voor Jelle ten Rouwelaar en een blijvende herinnering aan zijn prestaties, zowel op als naast het veld.

Na het seizoen 2015/2016 kwam er een einde aan de carrière van Jelle ten Rouwelaar, na het ongekende aantal van 479 wedstrijden in het betaald voetbal. In de negen jaar dat Jelle onder de lat stond bij NAC, groeide hij uit tot een echt NAC-icoon. Op het veld was hij een echte leider en aanvoerder, ernaast was hij een voorbeeld voor velen, onder andere als ambassadeur van het Jeugdsportfonds Breda.

Zo'n icoon verdient uiteraard een waardig 'afscheidscadeau', waarbij ervoor gekozen is om dit te combineren met het werk van het Jeugdsportfonds en waar dit goede doel voor staat: zoveel mogelijk kinderen in en rond Breda helpen om te kunnen sporten, ook als dit financieel niet mogelijk is. Na overleg met veel verschillende partijen en supportersgroeperingen, is uiteindelijk het project 'Jelle's Army' ontstaan. Het project heeft twee pijlers:

1. Kinderen via het Jeugdsportfonds Breda sportkansen geven;
2. Kinderen via het Jeugdsportfonds Breda uitnodigen op nieuw te creëren, vaste plekken in het stadion voor hun eerste Avondje NAC. Dit gaan vaste en blijvende plekken worden verbonden aan Jelle’s Army.

Net als de Yellow Army, is het de bedoeling dat Jelle's Army zo groot mogelijk wordt, zodat zoveel mogelijk kinderen gaan sporten en kunnen genieten van een Avondje NAC, iets wat anders niet mogelijk is. Om dit te ondersteunen worden diverse acties georganiseerd. Zo werd er tijdens de kick-off onder sponsoren al geworven om deel te nemen aan het project. Bovendien wordt er de komende maanden een loterij gelanceerd, waar een aantal mooie prijzen beschikbaar worden gesteld door NAC-sponsoren, met de sponsoring van een auto van Citroën van Beek als één van de hoofdprijzen.

Op 24 december, bij de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht, wordt de uiteindelijk opbrengst van beide acties bekend gemaakt en wordt het bevel over Jelle's Army door de supporters overgedragen aan Jelle met de officiële opening van het aparte tribunedeel voor zijn eigen leger.
 
Wij komen uit in de: