bezig met laden...

Nieuwsarchief

Thomas Marijnissen stopt voorlopig als voetballer

Thomas Marijnissen stopt voorlopig als voetballer

17/10/2017

Het amateurcontract van Thomas Marijnissen bij NAC is op zijn eigen verzoek per direct ontbonden. De 18-jarige aanvaller heeft een lastige periode achter de rug en heeft besloten om voorlopig te stoppen met voetballen. Hiermee luistert de geboren Bredanaar naar zijn gevoel en doet hij voor dit moment een stapje terug.  

Na een lange periode van gesprekken en bezinning hakte Marijnissen afgelopen week de knoop door om voorlopig te stoppen als voetballer. “Enkele maanden geleden voelde ik geleidelijk het plezier in de dingen die ik deed verdwijnen, ik kreeg het gevoel dat ik mezelf stukje bij beetje verloor. Dat heeft me aan het denken gezet. Er was voor mij namelijk altijd maar één ding in mijn leven en dat was voetballen. Na het overlijden van mijn vader ben ik daar stug mee doorgegaan. Op een gegeven moment kom je er wel achter dat meer dan alleen voetbal je geluk bepaalt. Ik heb van huis uit meegekregen dat je altijd naar je gevoel moet luisteren en eerlijk moet zijn naar jezelf en je omgeving. Je moet dichtbij jezelf blijven. Op dit moment ben ik niet in staat om alles van mezelf te geven en voel ik dat ik mezelf een keer écht de ruimte moet geven.”

Thomas Marijnissen begon met voetballen bij BSV Boeimeer en doorliep uiteindelijk een groot gedeelte van de jeugdopleiding van NAC. Afgelopen seizoen debuteerde hij voor NAC in de uitwedstrijd tegen SC Cambuur in het betaalde voetbal. “Het is een mooie tijd geweest bij NAC. De club heeft mij zoveel gegeven en juist in moeilijke periodes altijd voor mij klaargestaan. De afgelopen maanden heb ik veel gesprekken gevoerd met allerlei mensen binnen de club en belangrijke mensen in mijn omgeving. Het was erg fijn dat NAC mij op alle mogelijke manieren heeft geprobeerd te helpen en mijn keuze nu ook respecteert. Die warmte maakt deze club zo mooi en uniek.” Marijnissen gaat voor dit moment dus op zoek naar andere zaken die zijn geluk kunnen bepalen. “Voorlopig stop ik helemaal met voetballen en ga ik me richten op andere dingen in het leven. Ik ga bijvoorbeeld aankomend jaar weer een studie oppakken en mezelf op andere vlakken proberen te ontwikkelen. Wie weet dat ik in de toekomst alsnog op het hoogste niveau kan presteren, maar eerst eens kijken of ik mijn geluk ook ergens anders uit kan halen dan alleen voetbal.”

Technisch Directeur Hans Smulders kan niets meer dan respect opbrengen voor de moedige keuze van de jonge aanvaller: “De afgelopen maanden hebben we veel open gesprekken gevoerd met Thomas en hem bewust de ruimte gegeven om na te denken. Het is spijtig om hem te zien vertrekken, maar het menselijke aspect staat in deze kwestie voor ons absoluut voorop. Wij respecteren zijn keuze, zeker omdat het niet een bevlieging betreft. Hij heeft de beslissing weloverwogen gemaakt en het zegt veel over zijn persoonlijkheid dat hij op deze leeftijd al zo’n moedige keuze durft te maken.”
 
Wij komen uit in de: