bezig met laden...

Nieuwsarchief

Thema-Topsportavond NAC Jeugdopleiding geslaagd

Thema-Topsportavond NAC Jeugdopleiding geslaagd

15/12/2017

Afgelopen woensdagavond vond een bijeenkomst plaats voor ouders van NAC jeugdspelers. Tijdens deze avond werden onderwerpen aangesneden om de ouders bewust te maken over zaken en thema’s die relevant zijn voor de topsportontwikkeling van hun kind. Met behulp van enkele sprekers werden deze onderwerpen verduidelijkt.

In totaal  werden 50 ouders bijgepraat en geïnformeerd over onder andere de rol van intermediairs en ontwikkeling vanuit zowel mentaal als fysiek oogpunt. Allemaal aspecten die bij talentvolle jeugdspelers met ambities in het profvoetbal steeds belangrijker worden. De insteek was dan ook om ouders hierover te informeren en tegelijkertijd een inkijkje te geven in de werkwijze van NAC.

Danny Hesp, voorzitter van de Vereniging van Contractspelers (VVCS), vertelde wat de rol is van intermediairs in het hedendaagse profvoetbal. Vaak worden jonge spelers benaderd door zaakwaarnemers. Omtrent dit onderwerp ontstaan dan ook vaak vragen over de regelgeving. Hesp behandelde dit onderwerp aan de hand van enkele praktijkvoorbeelden waarbij de belangrijkste do’s and dont’s voor zowel spelers als ouders werden behandeld.

Tweede spreker van de avond was ontwikkelcoach Pleun van Ginneken. Zij sprak namens NAC over het ontwikkelen van een ‘groeimindset’ binnen de Jeugdopleiding. Aan de hand van theorie en praktijkvoorbeelden liet ze zien hoe hier bij NAC invulling aan wordt gegeven en hoe ouders hier het beste mee om kunnen gaan. 

Namens NAC was daarnaast ook Sjoerd den Dekker aanwezig. De fysiotherapeut behandelde uitvoerig het fysieke aspect van topsport. Tijdens de ontwikkeling van jeugdspelers spelen veel dingen mee, zoals de groeispurt en biologische leeftijd. Het is dan ook van belang dat zowel spelers als ouders weten hoe ze hier mee om dienen te gaan en hoe NAC in dit onderwerp staat.

Al met al wordt positief teruggekeken op deze Thema-Topsportavond die zeker voor herhaling vatbaar is.

 
Wij komen uit in de: