bezig met laden...

Nieuwsarchief

NAC opnieuw in Categorie 2

NAC opnieuw in Categorie 2

22/12/2017

De licentiecommissie van de KNVB heeft aan NAC laten weten dat het opnieuw wordt ingedeeld in categorie 2 van het Financial Rating System (FRS). Dit naar aanleiding van de jaarcijfers van het seizoen 2016/2017 en de prognose voor het seizoen 2017/2018 die de club onlangs ingediend heeft. De Parel van het Zuiden zit met een score van 116 punten ruim boven het aantal dat nodig is voor een indeling in de tweede categorie. De voetbalbond maakt de indeling binnen enkele weken zelf bekend.

NAC heeft sinds 2015 de financiën dermate op orde en is daardoor de laatste jaren een stabiele factor in categorie 2. De twee seizoenen in de Jupiler League hebben daar geen verandering in gebracht, ondanks de teruglopende inkomsten die het met zich meebracht. Met de promotie naar de Eredivisie heeft de club meer ademruimte gekregen, wat terug te zien is in de stijging van het puntenaantal, afgelopen zomer kende de licentiecommissie nog 88 punten toe.

Algemeen Directeur Justin Goetzee: "In juli werd al duidelijk dat we als club in staat zijn gebleken om tijdens twee seizoenen Jupiler League het hoofd boven water te houden. Het is uiteraard niet vanzelf gegaan, we hebben er met zijn allen hard aan moeten trekken. Een gezonde ambitie met een verantwoorde begrotingsdiscipline dient daarbij altijd het uitgangspunt te zijn. Het is goed nieuws dat we wederom ingedeeld zijn in categorie 2 en de puntenstijging geeft aan dat we nog steeds de juiste koers varen.”
 
Wij komen uit in de: