bezig met laden...

Nieuwsarchief

"Onbevangen een wedstrijd in gaan is belangrijk voor me"

01/01/2018

De nieuwe editie van de NACourant is onlangs verschenen en hij staat ook dit keer weer boordevol interessante achtergrond verhalen en mooie interviews. Zo leest u onder andere een interview met Angeliño, de Spaanse leeuw vol aanvalsdrift. "Ik heb dat Spaanse temperament en dat draag ik graag uit". 

Met zijn heerlijke vrije tap tegen FC Utrecht bewees José Ángel Esmoris Tasende, beter bekend als Angeliño, maar weer eens dat hij over een groot voetbaltalent beschikt. De linksback, opgeleid bij het Deportivo La Coruña, is voor de voetballiefhebber een lust voor het oog, mede dankzij zijn onbevangenheid. "Onbevangen een wedstrijd in gaan is belangrijk voor me. Natuurlijk bereid ik me terdege voor. Maar eigenlijk is het enige dat ik vooraf wil weten of een aanvaller links- of rechtsbenig is. Dat is voor mij genoeg en daar stel ik me dan op in. En dan heb ik het vertrouwen dat ik zo'n tegenstander de baas kan zijn." 

Roberto Carlos was vroeger zijn voorbeeld en de twintigjarige Spanjaard toont toevalligerwijs dezelfde aanvalsdrift als de Braziliaanse virtuoos. "Uiteraard is het verdedigen, het uitschakelen van de directe tegenstander, de eerste prioriteit. Maar niks lekkerder dan van achteruit opstomen en de aanval zoeken. Ik kan er heel blij van worden wanneer ik een voorzet geef waaruit gescoord wordt. Dan denk ik: Yes, doel bereikt."

 

Nieuwsgierig naar het verhaal achter zijn veel besproken rugnummer? Of het verhaal achter zijn tatoeage? Het hele interview lees je hier.  

 
Wij komen uit in de: