bezig met laden...

Nieuwsarchief

Lucas Schoofs versterkt middenveld NAC

Lucas Schoofs versterkt middenveld NAC

19/01/2018

NAC Breda heeft zich per direct versterkt met Lucas Schoofs. De 21-jarige middenvelder komt op huurbasis over van KAA Gent en tekent een contract tot medio 2019 bij de Parel van het Zuiden. De Belg traint vandaag al mee op de laatste training voor de wedstrijd tegen PEC Zwolle.

Schoofs genoot zijn voetbalopleiding bij het Belgische Lommel United. Op 27 april 2014 maakte de getalenteerde middenvelder op 17-jarige leeftijd bij diezelfde club zijn debuut in de Tweede Klasse van België, dat destijds onder leiding stond van een bekende in Breda; Stijn Vreven. In het seizoen daarop groeide de jonge Belg direct uit tot een vaste waarde in het team en bereikte hij met Lommel United de Play-offs voor promotie naar de hoogste Belgische divisie. Hierin lukte het net niet om promotie af te dwingen naar de Jupiler Pro League. Toch leverde zijn prestaties hem een mooie binnenlandse transfer op naar KAA Gent dat hem daarop direct weer verhuurde aan Lommel United. Afgelopen seizoen speelde hij een halfjaar op huurbasis voor OH Leuven en nu gaat de Vlaming dus het avontuur aan in Breda.

Hans Smulders: “Wij volgen Lucas al enkele jaren vanuit ons scoutingsapparaat. Het is een zeer talentvolle en dynamische middenvelder die op meerdere posities inzetbaar is. Hij moet zich in onze ogen en met zijn specifieke talenten vooral richten op de rol van aanvallend ingestelde middenvelder. Lucas is met zijn kwaliteit een goede toevoeging in de huidige groep en wij verwachten dat hij zich binnen onze randvoorwaarden goed gaat ontwikkelen. Wij hebben gekozen voor eenzelfde soort constructie zoals we destijds bij Jorn Brondeel succesvol hebben ingezet, waarmee we erop inzetten dat het op de middellange termijn goed is voor alle betrokken partijen.”

Lucas Schoofs: “Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en de gesprekken met NAC voelde direct goed aan. Eerder heb ik al met Stijn Vreven gewerkt bij Lommel en daar zijn we toen behoorlijk succesvol geweest. Ik ben een type die graag in de zestien van de tegenstander komt en de verbinding legt tussen verdediging en aanval. Het is voor mij belangrijk om minuten te maken, mezelf te ontwikkelen en heb veel zin in mijn avontuur in Breda. Ik ken Arno Verschueren uit het verleden en heb veel goede verhalen van hem gehoord over de supporters en de club."
 
Wij komen uit in de: