bezig met laden...

Nieuwsarchief

NAC gaat oorlog aan met Te Vrede

NAC gaat oorlog aan met Te Vrede

26/01/2018

NAC heeft een akkoord bereikt met Mitchell te Vrede voor een contract van anderhalf seizoen bij NAC Breda. De spits zette vrijdagmiddag zijn krabbel onder de verbintenis. De Parel van het Zuiden heeft zich daarmee per direct en tot medio 2019 verzekerd van de diensten van de spits. Te Vrede trainde vrijdagochtend al mee met de ploeg van Stijn Vreven.

Met de 26-jarige Te Vrede haalt NAC de gewenste versterking binnen voor de aanval. Tot nog toe was de spits goed voor 82 Eredivisieduels bij achtereenvolgens Excelsior, Feyenoord en sc Heerenveen. Hierin wist hij in totaal 23 keer het net te vinden. In zijn periode in De Kuip speelde hij ook nog enkele Europese duels in de voorronde van de Champions League en in de groepsfase van de Europa League. Na anderhalf jaar bij sc Heerenveen (28 wedstrijden, 10 doelpunten) vertrok Te Vrede in de winter van 2017 naar het Turkse Boluspor. Daar kwam hij om meerdere redenen minder aan spelen toe, waarna hij besloot op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. De afgelopen periode hield hij bij Al-Jazira, waar oude bekende Henk ten Cate aan het roer staat, zijn conditie op peil om topfit te blijven. Vandaag tekent hij dus een contract tot medio 2019 bij de Parel van het Zuiden.

Hans Smulders: “Met het vastleggen van Mitchell hebben we de gewenste aanvulling voor onze aanval binnen. Mitchell is een ander soort type dan wij al in huis hebben en daarmee echt een toevoeging aan de huidige groep. Hij is een fysiek sterke spits met veel scorend vermogen, die bovendien het klappen van de zweep kent in de Eredivisie en weet wat er gevraagd wordt op het hoogste niveau. In de gesprekken die we de afgelopen weken met elkaar hebben gevoerd, is duidelijk gebleken dat de sportieve ambities van Mitchell leidend zijn voor hem. We zijn dan ook blij dat we hem hebben kunnen overtuigen om voor NAC te kiezen en hem vandaag kunnen presenteren als nieuwe aanwinst voor onze club.”

Mitchell te Vrede: “Blij dat ik heb mogen tekenen bij deze mooie club. Ik heb voor anderhalf jaar getekend en ben erg gemotiveerd om mezelf weer te laten zien. Het afgelopen jaar in het buitenland is niet makkelijk geweest, maar in Breda wil ik vooral het plezier weer terugvinden en presteren.”
 
Wij komen uit in de: