bezig met laden...

Nieuwsarchief

NAC huurt Sadiq Umar van AS Roma

NAC huurt Sadiq Umar van AS Roma

27/01/2018

NAC Breda heeft zich per direct versterkt met de 20-jarige Sadiq Umar. De aanvaller heeft zijn contract inmiddels getekend en komt op huurbasis over van AS Roma. De overeenkomst is voor een half jaar, met de wederzijdse intentie om deze in de zomer te verlengen tot medio 2019. 

De Nigeriaanse jeugdinternational Umar belandde via Abuja FC, een club uit zijn geboorteland, bij het Italiaanse Spezia Calcio. Daar maakte de spits veel indruk, want tijdens het seizoen 2015/2016 klopte AS Roma op de deur. De topclub nam hem in eerste instantie op huurbasis over. Sadiq debuteerde op 21 november 2015 voor het eerste elftal van de Romeinen, in de Serie A-wedstrijd tegen Bologna. Later nam de ploeg hem definitief over, waarna het de spits nog verhuurde aan Bologna en Torino.

Umar droeg al regelmatig het groen-wit van zijn thuisland Nigeria. Zo ook tijdens de Olympische Spelen van 2016, waarin het Afrikaanse land tot de halve finale reikte. Uiteindelijk eindigde The Super Eagles dat toernooi als derde. Umar had daarin een groot aandeel met vier treffers in zes wedstrijden.

NAC maakt de komende weken de benodigde papieren in orde om de spits speelgerechtigd te krijgen.

Techisch Directeur Hans Smulders: "In deze winterse transferperiode wilden wij scorend vermogen toevoegen en de concurrentie voorin flink vergroten. Dat is met de komst van Sadiq en Mitchell goed gelukt. Umar is een zeer talentvolle speler die al minuten heeft gemaakt in een topcompetitie. In zijn zoektocht naar meer speelminuten moet hij nu de concurrentie aangaan met de andere spitsen in onze selectie. Wij huren hem voor een half jaar, maar hebben wel de intentie uitgesproken om dit in de zomer te verlengen tot medio 2019."
 
Wij komen uit in de: