bezig met laden...

Nieuwsarchief

Ier opgepakt na betreden veld

Ier opgepakt na betreden veld

18/02/2018

Tegen het einde van de wedstrijd tussen NAC en AZ werd de wedstrijd kort stilgelegd doordat een toeschouwer het veld betrad. Uit het eerste verhoor blijkt het te gaan om een incidentele bezoeker met de Ierse nationaliteit. De man is inmiddels overgedragen aan de politie.

In de blessuretijd van de wedstrijd NAC - AZ keken alle aanwezigen in het Rat Verlegh Stadion even raar op toen een man ineens het veld opliep. De scheidsrechter legde de wedstrijd even stil, waarna de verward ogende man van het veld werd gehaald door een steward van NAC. 

Nadat de man was afgevoerd, heeft er direct een verhoor plaatsgevonden in het stadion om de intenties van de man te achterhalen. Tijdens het verhoor bleek de man erg verward en behoorlijk onder invloed te zijn. Duidelijk is in ieder geval geworden dat het niet gaat om een vaste NAC-supporter, maar om een incidentele buitenlandse stadionbezoeker. De Ierse man had het daarbij niet op een specifiek iemand gemunt of andere kwade intenties met het betreden van het veld.

NAC betreurt het incident ten zeerste en heeft de Ier inmiddels overgedragen aan de politie. Daarnaast stelt de club een nader onderzoek in naar het incident en gaat het met de KNVB in overleg over de maatregelen die we kunnen treffen. Duidelijk mag in ieder geval zijn dat de man, incidentele bezoeker of niet, een lang stadionverbod tegemoet kan zien. Ook stelt de club alles in het werk om eventuele boetes en overige schade van het incident te verhalen op de betrokkenen.
 
Wij komen uit in de: