bezig met laden...

Nieuwsarchief

Feiten & weetjes NAC - Feyenoord

Feiten & weetjes NAC - Feyenoord

28/02/2018

Aankomende zaterdag staat de altijd beladen thuiswedstrijd tegen Feyenoord op het programma. Om 20:45 fluit scheidsrechter Bas Nijhuis voor het begin van dit treffen waarin de Parel van het Zuiden in een uitverkocht Rat Verlegh Stadion ten strijde trekt. Bereid je alvast voor op een uniek Avondje NAC met leuke feiten en weetjes over de wedstrijd tegen de Rotterdammers, mede mogelijk gemaakt door Opta.

-  Op zaterdagavond thuis spelen tegen Feyenoord  mag speciaal genoemd worden. Voor de laatste keer dat beide ploegen elkaar op een zaterdagavond troffen in Breda gaan we 35 jaar terug. Op 14 mei 1983 ging Feyenoord er met de drie punten vandoor (2-3).

- De eerder gespeelde wedstrijd dit seizoen in de Kuip is er een die voor altijd in het geheugen van de NAC supporters gegrift staat. De Bredanaars wonnen voor het eerst in de geschiedenis een uitwedstijd tegen Feyenoord (0-2).

- De laatste vier Eredivisiedoelpunten van NAC vielen allemaal in de laatste tien minuten van de wedstrijd, geen team maakte in 2018 meer goals in de laatste tien minuten (4, net als AZ).

 - Het Rat Verlegh Stadion zag dit seizoen meer Eredivisiedoelpunten dan elk ander stadion (46 - 19 van NAC, 27 van de bezoekers).

- Alleen Hakim Ziyech (94) ging dit seizoen meer succesvolle dribbels aan dan Manu García (88), terwijl van alle spelers met minimaal vijftig succesvolle dribbels alleen Frenkie de Jong (90,3%) en Brandley Kuwas (75,2%) een hoger slagingspercentage hebben dan de Spaanse middenvelder (63,3%).

- De laatste twee Eredivisietreffers van Feyenoord tegen NAC werden gemaakt door Mitchell te Vrede. De  spits, die momenteel in dienst is bij de Bredanaars, kwam in 87 Eredivisieduels tot 25 doelpunten.

- Feyenoord wist nog niet te winnen van een promovendus dit Eredivisieseizoen (G2, V1); de enige keer dat de Rotterdammers in een heel seizoen zonder overwinning op promovendi bleven was in 1990/91.

 - NAC beleeft dit seizoen veel succes tegen Rotterdamse opponenten. Het verloor nog niet tegen een ploeg uit de Maasstad (W2, G2). In De Kuip won het van Feyenoord (0-2), tegen Sparta werd gelijkgespeeld (2-2) en van Excelsior werd eenmaal gewonnen (3-1) en een keer gelijkgespeeld (0-0). 

 
Wij komen uit in de: