bezig met laden...

Nieuwsarchief

NAC bijt zich stuk op Willem II

NAC bijt zich stuk op Willem II

15/04/2018

NAC heeft zichzelf zondagmiddag geen goede dienst bewezen in de derby tegen Willem II. De ploeg van Stijn Vreven ging met 1-2 onderuit tegen de ploeg uit Tilburg. Alle doelpunten vielen voor rust en kwamen van de voet/hoofd van Ben Rienstra, namens de uitploeg, en Arno Verschueren namens NAC.

In een sfeervol Rat Verlegh Stadion begonnen de spelers van NAC en Willem II aan de beladen derby. Het was aan Manu García om de wedstrijd af te trappen, waarna de Bredanaars meteen furieus de aanval zochten. NAC wilde snel uit de startblokken schieten, maar moest juist al snel een domper verwerken. Een voorzet vanaf de linkerkant leek een vangbal te worden voor Nigel Bertrams, maar hij liet de bal los waardoor Rienstra de bal binnen kon tikken: 0-1.

NAC was heel even van slag, maar de thuisploeg bleef kort op de Tilburgers zitten en zocht de aanval opnieuw. Een aantal vrije trappen van Manu Garía misten scherpte, maar in de 29e minuut liet hij het over aan Angelino. De Spanjaard krulde de bal precies op het hoofd van Arno Verschueren die de bal goed richting meegaf en in de verre hoek kopte. Zo stond het na een klein half uur spelen gelijk: 1-1.

De toon leek daarmee gezet want de Bredanaars gaven de bezoekers geen moment rust en gingen op zoek naar de voorsprong. Zo kreeg Sadiq Umar, na prima voorbereidend werk van Paolo Fernandes, de bal goed aangespeeld. Doelman Wellenreuther was echter alert en kwam eerder bij de bal dan de Nigeriaan. Waar NAC het net niet wist te vinden was het aan de andere kant uit het niets wederom raak. Fran Sol kopte de bal bij de tweede paal terug voor het doel, waar Ben Rienstra de bal voor het intikken had: 1-2

Na rust had NAC het initiatief en moest het op zoek naar de voorsprong, maar dat kostte de ploeg moeite. De Bredanaars hadden het lastig met het verdedigende spel van de ploeg van Reinier Robbemond. Toch kwam daar in de 70e minuut een dot van een kans voor Arno Verschueren om zijn tweede van de middag te maken. Een voorzet werd goed doorgekopt naar de vrijstaande Belg, maar hij kopte over. In de omschakeling deelden de rood-wit-blauwen vervolgens bijna de genadeklap uit, maar Fran Sol schoot rakelings over.

Het duel ontbrandde echter niet op de manier die NAC graag zou willen. De ploeg had te weinig stootkracht om een echt slotoffensief in te zetten en moest oppassen dat de schade niet groter werd. Te Vrede kreeg nog wel een kans na een misser van Lieftink, maar zijn inzet was niet hard genoeg om Wellenreuther in de problemen te brengen. In het restant van het duel werd NAC niet meer gevaarlijk, waardoor deze editie van de Brabantse derby verloren ging.

Statistieken

Opstellingen

NAC: Bertrams, Sporkslede, Mets, Marí, Angelino, García, Fernandes (Te Vrede), Verschueren, Ambrose     (Vloet), Sadiq, El Allouchi (Snepvangers)


Willem II: Wellenreuther, Dankerlui (v.d.Linden), Heerkens, Wijnaldum, Tsimikas, Chirivella, Rienstra (Enoh), Lieftink, Haye, Sol, Croux (Azzaoui)


Gele kaarten: 

NAC: Mets, Sadiq


Willem II: Dankerlui, Lieftink


Rode kaarten: 

NAC: -

Willem II: -

 

Scoreverloop: ‘4 Rienstra, ’29 Verschueren, ’40 Rienstra

 
Wij komen uit in de: