bezig met laden...

Nieuwsarchief

Mitchell van der Gaag nieuwe hoofdtrainer

Mitchell van der Gaag nieuwe hoofdtrainer

16/05/2018

Mitchell van der Gaag is de nieuwe hoofdtrainer van NAC Breda. De 46-jarige oefenmeester, die aan het einde van het seizoen overkomt van Excelsior, tekende vanmiddag een contract tot medio 2020 in Breda, met een wederzijdse optie voor een extra jaar.

De in Zutphen geboren Van der Gaag speelde als voetballer onder andere voor N.E.C., Sparta, PSV, Motherwell en FC Utrecht, alvorens hij in 2001 op het Portugese eiland Madeira terechtkwam bij Marítimo Funchal. Van der Gaag besloot zich daar definitief te vestigen en was vijf seizoenen als speler actief voor de club. In 2006 zette de verdediger een punt achter zijn actieve voetballoopbaan, waarna hij trainer werd van het tweede elftal van Marítimo.

Na het vertrek van hoofdtrainer Carlos Carvalhal in september 2009, werd de nog jonge Van der Gaag interim-trainer van het eerste elftal. Dit ging zo voortvarend dat hij het seizoen als hoofdtrainer af mocht maken en kwalificeerde zich met zijn ploeg op de slotdag zelfs voor Europees voetbal. Het seizoen daarop eindigde het avontuur bij Marítimo vroegtijdig, waarna Van der Gaag besloot om in Portugal zijn hoogste trainersdiploma’s te halen.

In de zomer van 2012 tekende Van der Gaag een driejarig contract bij Belenenses. Met de ‘derde’ club van Lissabon werd hij in zijn eerste seizoen met afstand kampioen van de Segunda Liga en bereikte hij de halve finale van de Portugese Beker. Begin 2014 besloot hij om medische redenen zijn contract in te leveren bij Belenenses. Na een korte periode als trainer in Cyprus verkaste Van der Gaag in 2015 weer naar Nederland, waar hij aan de slag ging bij FC Eindhoven. Het werd een succesvol seizoen waarin de club de vierde plaats bereikte in de Jupiler League. Een transfer naar Excelsior volgde waarmee de oefenmeester de afgelopen twee seizoenen knap twaalfde en elfde werd in de Eredivisie.

Mitchell van der Gaag: "Met deze overgang naar NAC heb ik de nieuwe uitdaging gevonden die ik zocht. De volle tribunes, de sfeer in het stadion, die echte betrokkenheid van mensen bij een club, dat vind je in Nederland niet zo snel. Deze club leeft gigantisch en staat er goed op in de rest van Nederland. Daarnaast heeft NAC in alle gesprekken een professionele indruk gemaakt. De club heeft de afgelopen jaren stapsgewijs een uitstekend topsportklimaat ontwikkeld door te werken met verschillende specialisten die veel oog hebben voor de ontwikkeling van spelers. Bovendien zijn alle faciliteiten die nodig zijn om te presteren aanwezig op het trainingscomplex. Ik ben dus trots dat ik voor deze club mag werken en kijk er naar uit om mijn bijdrage te leveren aan het stap voor stap vooruit helpen van NAC."

Hans Smulders, Technisch Directeur van NAC Breda: “De komst van Mitchell is voor ons geweldig nieuws. Ik heb eerder kort met hem samengewerkt bij FC Eindhoven, dus ken hem al wat langer. Hij is een natuurlijke leider die werkt vanuit duidelijke kaders, garant staat voor veel trainingsarbeid en een goede visie heeft op het trainersvak. Ook heeft hij de kwaliteit om een grote specialistische staf vanuit meerdere vakgebieden aan te sturen en steekt veel tijd in het individueel beter maken van spelers. Met zijn energie, werklust en enorme drive om te winnen past hij goed bij het DNA van deze club. Door zijn ervaringen in het buitenland is hij bovendien gewend om te gaan met de druk die komt kijken bij een club als NAC."
 
Wij komen uit in de: