bezig met laden...

Nieuwsarchief

NAC O19 promoveert naar eredivisie

NAC O19 promoveert naar eredivisie

26/05/2018

NAC O19 heeft zaterdagmiddag promotie afgedwongen naar de eredivisie. De ploeg van Willem Weijs won met 1-3 van FC Groningen en dat was genoeg voor een plek bij de eerste zes in de 'promotiepoule', een plek die recht geeft op het spelen van eredivisie volgend seizoen. Sydney van Hooijdonk (2) en Mohamed Amissi maakten de doelpunten.

Vooraf waren er verschillende scenario's denkbaar voor NAC O19. Zo kon de ploeg ook promoveren bij een slecht resultaat van FC Volendam of PEC Zwolle O19. Maar bij winst was het direct duidelijk, zonder inbreng van anderen.

De start van de ploeg van Willem Weijs was furieus. Al na 5 minuten stond de 0-1 op het scorebord dankzij een treffer van Van Hooijdonk. Lang konden de mannen er echter niet van genieten, want niet veel later kwam de thuisploeg langszij. Het was echter opnieuw Van Hooijdonk die de ruststand bepaalde op 1-2. 

Na rust nam de spanning alleen maar verder toe. De Parel van het Zuiden kreeg een uitgelezen kans op de 1-3 met een penalty, maar Van Hooijdonk wist deze helaas niet te verzilveren. Niet veel later was het echter alsnog raak. Amissi bekroonde een uitstekende actie met een doelpunt en de beslissing in de wedstrijd. Mede dankzij puik keeperswerk van Karol Niemczycki veranderde er namelijk niets meer aan die stand, waardoor de ploeg op de laatste speeldag promoveert naar de eredivisie. 

O17 redt het niet
NAC O17 had vandaag ook een kans om te promoveren, maar die ploeg trok helaas net aan het kortste eind. Zelf ging de ploeg op bezoek bij Heerenveen met 1-0 onderuit en het zag concurrent FC Utrecht voorbij komen op de ranglijst dankzij een 1-1 gelijkspel op bezoek bij FC Volendam. Daardoor eindigde NAC op een zevende plaats, die helaas geen recht geeft op promotie.
 
Wij komen uit in de: