bezig met laden...

Nieuwsarchief

Brusselers en Snepvangers op huurbasis naar Helmond Sport

Brusselers en Snepvangers op huurbasis naar Helmond Sport

28/05/2018

Bodi Brusselers en Diego Snepvangers spelen het seizoen 2018/2019 op huurbasis voor Helmond Sport. Het duo maakt als eerste de overstap naar Oost-Brabant als onderdeel van de samenwerking tussen de beide Brabantse clubs. Deze samenwerking werd maandag bekrachtigd door Hans Smulders, Technisch Directeur van NAC Breda, en Leon Vlemmings, Algemeen Directeur van Helmond Sport.

Brusselers en Snepvangers spelen beiden al jarenlang in het geel-zwart van NAC. Eerstgenoemde stroomde al op jonge leeftijd in in de jeugdopleiding van de Parel van het Zuiden. In de voorbereiding op het seizoen 2016/2017 maakte Brusselers, de zoon van voormalig NAC-speler en voormalig Hoofd Jeugdopleiding Geert Brusselers, veel indruk op de technische staf. Daarop werd hij toegevoegd aan de eerste selectie en vanaf dat moment ging het snel. In de eerste wedstrijd maakte hij zijn debuut en scoorde hij direct tegen Jong FC Utrecht. Niet veel later tekende hij zijn eerste profcontract. Afgelopen seizoen viel middenvelder/aanvaller twee keer in in de eredivisie en kwam hij wekelijks in actie bij NAC 2.

Snepvangers heeft er een jaar vol hoogtepunten op zitten. Afgelopen zomer werd hij overgeheveld naar de eerste selectie en trainde hij dagelijks mee in Zundert. Zijn eredivisiedebuut maakte de jongeling in de derby tegen Willem II en niet veel later ondertekende hij ook zijn eerste profcontract.

Bodi Brusselers: "Om te kunnen groeien als profvoetballer is het belangrijk om minuten te maken. Op eredivisieniveau bij NAC is dat op dit moment nog iets te hoog gegrepen, maar bij Helmond Sport zie ik daar wel mogelijkheden voor. Nu is het aan mij om trainer Rob Alflen te overtuigen van mijn kwaliteiten zodat ik wekelijks kan spelen en mij iedere dag kan verbeteren. Het voorbeeld dat Mounir (El Allouchi) en Grad (Damen) hebben gesteld, houd ik voor ogen. Volgend jaar kom ik sterker terug in Breda."

Diego Snepvangers: "Ik ben blij dat ik de kans krijg om bij Helmond Sport ervaring op te doen. De stap naar de Eredivisie is voorlopig te groot en daarom is dit de ideale tussenstap. Met mijn eredivisiedebuut en eerste profcontract was dit natuurlijk een prachtig jaar, maar nu is het zaak door te pakken. Ik moet zorgen dat ik in Helmond mijn plaats afdwing, wedstrijden ga spelen en groei als voetballer. Uiteindelijk wil ik basisspeler voor NAC worden en deze stap gaat mij daarbij zeker helpen."
 
Wij komen uit in de: