bezig met laden...

Nieuwsarchief

Richelor Sprangers op huurbasis naar Helmond Sport

Richelor Sprangers op huurbasis naar Helmond Sport

04/06/2018

In navolging van Bodi Brusselers en Diego Snepvangers, verkast ook Richelor Sprangers op huurbasis naar Helmond Sport. De 20-jarige aanvaller is daarmee de derde speler die de route naar Helmond bewandeld als onderdeel van de kersverse samenwerking tussen de Parel van het Zuiden en de Kattenmeppers.

Sprangers zette zijn eerste schreden van zijn voetballoopbaan bij RKVV Dia uit Teteringen. Al op jonge leeftijd maakte hij de overstap naar NAC, waar hij vrijwel de gehele jeugdopleiding doorliep. Daarbij ontplooide de geboren Haïtiaan zijn talent dusdanig goed, dat hij in seizoen 2016/2017 voor het eerst bij de selectie werd gehaald. Op 25 november 2016 maakte hij zijn debuut, als basisspeler, in het eerste elftal in de uitwedstrijd tegen SC Cambuur. 

Sinds het voorbijgaande seizoen maakt de spits officieel deel uit van de eerste selectie en werd zijn harde werken meermaals beloond met speelminuten in de Eredivisie. Zijn kunnen bleef daarnaast niet ongezien bij de Haïtiaanse voetbalbond. Afgelopen oktober werd Sprangers voor het eerst opgeroepen voor de nationale ploeg van zijn geboorteland en daarna maakte hij meermaals deel uit van de selectie van bondscoach Marc Collat. Onlangs stond hij in La Bombonera nog oog in oog met Lionel Messi tijdens een duel tegen Argentinië.
    
Richelor Sprangers: "Het is in de afgelopen twee seizoenen snel gegaan met mijn profcarrière. Om vervolgstappen te kunnen zetten is het belangrijk dat ik op reguliere basis wedstrijden speel. Bij Helmond Sport ligt daarom een mooie uitdaging. Ze hebben een goede selectie en de Jupiler League wordt volgend seizoen een mooie competitie met heel veel goede ploegen. Voor mij een goed platform om te kunnen groeien. Ik ga dan ook hard aan de slag om alles uit mezelf te halen.”
 
Wij komen uit in de: