bezig met laden...

Nieuwsarchief

NAC en Legea verlengen verbintenis

NAC en Legea verlengen verbintenis

11/06/2018

NAC Breda en het Italiaanse merk Legea hebben besloten langer met elkaar door te gaan. In de zomer van 2015 sloegen beide partijen de handen ineen en die samenwerking is nu wegens succes opengebroken en verlengd tot 2023.  

De Parel van het Zuiden speelde op 2 juli 2015 voor het eerst in de shirts afkomstig uit Italië. Het land dat de productie van voetbalshirts tot ambacht heeft verheven. De Italianen staan bekend om het voortbrengen van sportmerken en Legea past sinds haar ontstaan in 1990 perfect binnen die traditie. Het merk, bedacht door Antonio Ancanfora, veroverde al snel het amateurvoetbal en is inmiddels bezig om het merk verder uit te rollen in de mondiale voetbalwereld.

Legea hecht evenals NAC waarde aan de clubhistorie en dat leverde tot nu toe, in samenwerking met ontwerper en NAC-supporter Stef Goedhart, al een aantal fraaie tenues op. Zo was het groene, derde shirt, van verleden jaar een verwijzing naar het soortgelijke shirt uit seizoen 1993/1994. Het seizoen waarin spelers als John Karelse, Ton Lokhoff, Pierre van Hooijdonk, Peter Remie en John Lammers destijds zevende werden in de Eredivisie. In seizoen 2016/2017 produceerde Legea eveneens een shirt met historische waarde. Het blauwe shirt verwees destijds naar de iconische shirt waarmee de Parel van het Zuiden in 1973 de KNVB Beker won.

Kortom: in de afgelopen drie seizoenen bleek dat het geel-zwart zich uitstekend leent voor de Italiaanse touch. Naar aanleiding daarvan hebben beide partijen besloten om het contract, dat van origine loopt tot 2020, open te breken en te verlengen tot de zomer van 2023.

Algemeen Directeur Justin Goetzee: “Drie jaar geleden waren wij de eerste club in de Benelux die zich verbond aan Legea. Wij zijn erg tevreden over de samenwerking tot dusver. Zo is het voor NAC bijvoorbeeld leuk dat Legea een supporter, Stef Goedhart, de kans geeft om het shirt te ontwerpen. Onlangs zijn we opnieuw met elkaar om de tafel gegaan en naar aanleiding daarvan hebben we nu een handtekening gezet onder een contract met verbeterde voorwaarden. Dat N.E.C. inmiddels ook voor het merk heeft gekozen laat zien dat Legea in opmars is, wij vinden het op onze beurt leuk dat wij ook de komende seizoenen als uithangbord mogen dienen en te ondersteunen bij de verdere expositie van het merk.” 

Lorenzo Grimaldi (Area Marketing Manager Legea): “Wij zijn enorm trots dat we het contract met een mooie en invloedrijke club als NAC Breda kunnen verlengen. We zijn er van overtuigd dat de rechtstreekse handhaving in de Eredivisie het afgelopen seizoen, de weg vrij maakt voor nog meer successen in de toekomst en zijn blij dat wij daar deel van uit kunnen en mogen maken. Wij kijken daarom uit naar de seizoenen die nog komen gaan.”
 
Wij komen uit in de: