bezig met laden...

Nieuwsarchief

Frank van Kempen nieuwe trainer Jong NAC

Frank van Kempen nieuwe trainer Jong NAC

12/06/2018

NAC Breda heeft Frank van Kempen aangesteld als nieuwe hoofdtrainer van Jong NAC. De 46-jarige Van Kempen komt over van Jong Sparta en wordt als hoofdtrainer van het beloftenteam onderdeel van de dagelijkse staf in Zundert. Beide partijen zette vandaag de handtekeningen onder een contract tot medio 2020, met de optie op nog een jaar.

Onlangs werd bekend dat NAC met ingang van seizoen 2018-2019 weer een zelfstandig beloftenteam krijgt. Vanaf aankomend seizoen werken NAC 1 en Jong NAC met een separate vaste kern spelers, een eigen hoofdtrainer en een apart trainingsschema. Deze ontwikkeling moet onder andere voor een extra brug zorgen tussen de jeugdopleiding en het eerste elftal van de Parel van het Zuiden. Van Kempen werkt vanaf aankomend seizoen met zijn ploeg het trainingsschema af op het Autotaalglas Trainingscentrum en wordt daarmee tevens onderdeel van de dagelijkse staf in Zundert.

Van Kempen bouwde de afgelopen decennia aan zijn carrière en heeft affiniteit met jeugdelftallen. De Limburger begon zijn trainerscarrière als trainer in de opleiding van PSV en doorliep daarbij alle jeugdelftallen, om uiteindelijk trainer te worden van Jong PSV. Vervolgens was hij gedurende vier seizoenen Hoofd Jeugdopleidingen bij Roda JC en tevens trainer van Jong Roda. Daarnaast is Van Kempen actief geweest als trainer bij Jong Helmond Sport, Jong VVV en Jong Sparta. Ook fungeerde hij als assistent-trainer bij de eerste elftallen van Helmond Sport en VVV-Venlo, en was hij assistent bij Nederland Onder 18 en Nederland Onder 20. 

Met het hoofdtrainerschap van het beloftenteam van NAC heeft Van Kempen een nieuwe uitdaging te pakken in zijn loopbaan. “NAC heeft met het inrichten van een zelfstandig beloftenteam een duidelijke ambitie uitgesproken. Het is voor de club een stap in het doorontwikkelen van de vele talenten die hier rondlopen. Ik ben op mijn beurt trots dat ik deel uit mag gaan maken van dat proces en zie het als een mooie uitdaging om de brug te vormen tussen de jeugdopleiding en het eerste elftal.” aldus de kersverse aanwinst.

Technisch Directeur Hans Smulders is blij met de komst van Van Kempen: “Het is een bewuste keuze om een nieuwe trainer voor het beloftenteam toe te voegen aan onze staf. Frank kan zich volledig gaan focussen op Jong NAC. Naast zijn functie bij de beloften, wordt hij ook assistent bij het eerste elftal. Samen met de performance staf gaat hij alle individuele programma’s ontwikkelen op het gebied van de 5 ringen, fysiek, techniek, tactiek, mentaal en teambuilding. Iedere speler krijgt een individueel weekprogramma vanuit zijn kernkwaliteit. Een mooie en gewenste uitbreiding als het aankomt op de individuele ontwikkeling van spelers. Ik geloof namelijk in het principe: hoe meer individuele aandacht voor spelers, hoe beter de spelers zich kunnen ontwikkelen. Frank heeft inmiddels veel ervaring met de leeftijdscategorie waarin de spelers van Jong NAC zich bevinden en ik ben er van overtuigd dat we daar, in combinatie met onze bestaande faciliteiten, veel profijt van gaan hebben.”
 
Wij komen uit in de: